vad gör bakpulver rena tänder ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-05
Människor har använt bikarbonat för att rengöra sina tänder sedan åtminstone början av förra seklet . Tandkräm som innehåller bikarbonat är nu mer populär än någonsin. Juryn är fortfarande ute på exakt hur bakpulver arbetar för att få tänderna rena , men experter menar att en kombination av slipmedel makt och kemiska egenskaper kan bidra till bakning fläckar soda hiss

slipverkan

bakpulver arbetar för att rena tänder som slipmedel . Det innebär att det fysiskt polerar bort plack partiklar och fläckar som har bildats på tänderna . I själva verket , tandkräm många av de tidigaste tand pulver och utnyttjade slipande ingredienser för att få tänderna rena . Dessa tidiga produkter innehöll ibland salt , krita , kol och även mark skal eller ben . Alla dessa material har värderats som rengöringsmedel för den höga nivå av nötning de gett .

mer hype än sanningen ?

En tidig tandkräm innehöll väteperoxid och bakpulver . Båda dessa ingredienser används fortfarande i tandkräm idag . Men enligt Dr Kenneth Burrell av American Dental Association (ADA ) , tandkräm som kombinerar bakpulver och peroxid inte erbjuda extra rengöring . Burrell fortsätter med att säga att medan konsumenterna kan associera bakpulver tandkrämer med nostalgi , är populariteten av dessa produkter beror främst på smart marknadsföring . ADA : s ståndpunkt är att bakpulver har inget bevisat terapeutiskt värde för att borsta tänderna .

bakpulver effektivitet

Å andra sidan fann Dentrifice Funktion Program för ADA tandkrämer utan slipande effekt i stort sett ineffektiva vid rengöring av tänder . Under tiden kan alltför slitande tandkrämer skada faktiskt emalj och dentin som utgör tänder . Andra studier fann att bakpulver specifikt kan vara unika i att erbjuda en hög rengöringseffekt för sin nivå av nötning , kanske på grund av ytterligare kemisk rengöring som inte finns i andra slipande tandkräm ingredienser .

Chemical Action

Forskare vid universitetet av Rochester fann att bakpulver kan ge en kemisk påverkan i munnen som ökar sin rengöringsförmåga . Deltagarna i en studie hade 50 precent mindre plack, en 70 procent minskning av inflammerat tandkött , och 60 procent färre fläckar tand när de använde en bakpulver tandkräm att borsta tänderna regelbundet . Vad bra, verkade bakpulver tandkrämer att främja förekomsten av bakterier som följer med bättre munhälsa. Dessa fördelar kan härröra från kemisk påverkan av bakpulver i munnen , snarare än från nivån av nötning det ger .

Varningar

De flesta tandläkare experter uppger att det är säkert att använda bakpulver att rengöra tänderna . Men , varnade en studie publicerad i Journal of American Dental Association att tanden skrubbsår orsakas av borstar för hårt eller genom att borsta med slipande ingredienser , såsom bakpulver och salt , kan leda till bildandet av överskott plack . Studien fann också att dessa tand slipmedel förknippades med vikande tandkött . Expert rekommendationer varierar, men en bra regel är att bara använda så mycket slipmedel styrka som krävs för att få tänderna rena .

Previous:nothing Next:hur du tar bort badbreath

Relaterade artiklar


 • Hur får man en läpp genomborrat med hängslen
 • väteperoxid & munhälsan
 • vit tunga sjukdomar
 • hur man förebygger hängslen tandvärk
 • akryl kontra rostfritt stål tunga ringar
 • hur man desinficera proteser
 • Hur du tar hand om dina tänder med liten ansträngning
 • när får barn behöver för att börja gå till tandläkaren ?
 • fördelarna med att använda en elektrisk tandborste
 • praktiska förslag för barn med hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com