varför lösa mjölktänder bli mörk ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-09
Som permanenta tänder ta sig i , rötterna i mjölktänderna , även känd som mjölktänder , lös . Detta tillåter dem att bli löst , falla ut och göra plats för de permanenta tänderna . Parents. com identifierar de två nedre framtänderna , följt av de två översta centrum tänder att bli den första att falla ut . När blodflödet till tanden avbryts kan tanden börja mörkna

Orsaker lösa tänder

Utvecklingen av vuxna tänder är inte det enda sätt på vilket barnets tänderna lossnar. Många barn bula eller slå sina tänder samtidigt som du spelar . Skador i munnen kan också orsaka tanden för att lossa och mörkare . Tanden får inte falla ut en gång, och en skadad eller glasburk tand kommer inte alltid att bli mörk . Om tanden inte ändrar färg inom en månad efter påverkas , det sannolikt inte kommer att bli mörk .

blodtillförsel

Om blodtillförseln till tanden är avskuren vid en stöt , kommer tanden bli mörk tillfälligt . Tänder fördrivna helt kan ha skador på leverans av blod , leder till permanent mörknar . Dr Dean Brandon anges att " de flesta mörkt mjölktänderna göra ljusare tillbaka. "

Lightening Dark Tänder

Dr Brandon jämför ett mörklagt tand till ett blåmärke , "Till skillnad från ett blåmärke på huden där det finns en bra blodgenomströmning, tar tanden en längre tid att återhämta sig. " Det kan ta sex månader för färg för att återgå till tanden . Om färgen på lättas tand verkar platta och mindre öppen än den omgivande tänder , är det troligt beror på tandens kanalen stängning .

tänder som Bo Dark

Om det inte finns några tecken på skada eller infektion , en mörk tand brukar inte kräva behandling. Röntgen kan göras för att iaktta eventuella interna problem med tanden . En tand kan stanna något lös under ganska lång tid och kan inte lätt ned , men kanske kan fyllas vår krönas för att förbättra utseendet .

Infektioner

Om massan av en tand dör , kan kroppen läka inte tand . Bölder kan utveckla och behandling vanligtvis innebär att ta bort tanden . Om det fortfarande finns tillräckligt roten finns på baby tanden , kan en bebis rotfyllning utföras . De döda massan kommer att tas bort och nerv kammaren kan fyllas . Det material som används i kanaler baby rot skiljer sig från den som används på vuxna , eftersom den måste kunna lösa så att de permanenta tänderna att komma in En baby rotfyllning är bara effektivt cirka 50 procent av tiden .

Previous:nothing Next:tandvård forskningsanslag

Relaterade artiklar


 • hur man gör pepparmynta tandkräm
 • hur du tar bort fläckar och tandsten
 • orsakerna till tandköttsproblem
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
 • naturliga sätt att stoppa bruxism
 • hur man använder kryddnejlikor som hem botemedel mot tandvärk
 • Tooth & munvård för spädbarn
 • hur man hittar billiga hängslen
 • hur man hittar en tandläkare som specialiserat sig på HIV-patienter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com