visdomstand infektioner & öroninflammationer

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-05
Visdomständer är den tredje uppsättningen molarer, som förekommer i tonåren och vuxna . De flesta människor upplever smärta och obehag som sina visdomständer öka på grund av bristen på utrymme inne i munnen . Ibland kan utseendet av visdomständer orsaka andra hed problem , såsom öroninfektioner , på grund av en infektion i visdomstanden

Earache och tandvärk

Tandvärk kan vara mild till svår värk eller dunkande på ena eller båda sidorna av den övre och /eller underkäken . Beroende på var smärtan , kan det stråla ibland upp till örat , vilket earaches . Omvänt är vissa earaches stråla i käken eller tänderna område , vilket leder till tandvärk . Detta beror på närheten av öronen till käkar och tänder . Beroende på var smärtan , kan nerverna misstolka platsen för smärta , att sända signaler till både tanden och örat nerver .

Problem med visdomständer

Tooth smärta i samband med visdomständerna är en vanlig åkomma för vuxna . De visdomständer ligger längst in i käken , och kan orsaka måttlig till svår smärta som strålar upp i käken för öronen. Visdomständer kan orsaka tand-och hälsofrågor, såsom t. ex. impaktion , bölder och omslag runt nerverna och käklinje , och de flesta tandläkare rekommenderar att ta bort visdomständer innan de kan orsaka allvarliga problem .

Infektioner i munnen och öron

Den mänskliga mun kryllar bakterier som är skadliga och hjälpsam . Skärsår, sår , bölder och andra skador i munnen kan lätt orsaka en infektion . Om den lämnas obehandlad kan en infektion i munnen sprida sig till andra delar av huvudet inklusive bihålor och öron . Det är ibland svårt att veta om en öroninfektion orsakas av en infektion i munnen eller tänder , men människor som har återkommande öroninflammationer , som sammanfaller med ilningar i tänderna , som visdomstand utbrott , bör konsultera en tandläkare .

visdomstand Infektion

Visdomständer kan negativt påverka käke och tand linje , vilket kräver borttagning . En visdomstand som påverkar en annan molar eller bryter kan utsätta munnen och käklinjen för infektioner . Visdom tandutdragning är ett stort tandvårdsmottagning, särskilt när det gäller impaktion eller brott , och infektion kan ställa in efter operationen . Infektioner i samband med visdom tänder och visdom tandutdragning kan sprida sig till öronen om de inte behandlas .

Undvika Infektion

För att undvika infektioner i munnen i samband med visdomständer och visdom tandutdragning , är det viktigt att träna god munhygien . Sedan käken , bihålorna och öronen är nära varandra , infektioner i ett område kan påverka andra . Eftersom munnar är fulla av bakterier , infektioner från käken eller tänderna är inte ovanliga. Daglig tandborstning och tandtråd kan hjälpa till att hålla tänderna och tandköttet friska , avvärja gingivit och andra dentala frågor som snabbt kan leda till infektioner . Efter tand instruktioner efter en visdomstand utvinning , såsom mat ändring , daglig sköljning med varmt saltvatten och tandborstning kan hjälpa till att minimera risken för en infektion .

Previous:nothing Next:vad gör bakpulver rena tänder ?

Relaterade artiklar


 • Vilken typ av människor är goda kandidater för metall tänder tandställning ?
 • hur återansluta Tandfasader
 • hur man kan få gratis kosmetisk tandvård
 • visdomstand infektioner
 • hur man identifierar visdomständerna benfragment
 • hur du kan förbättra din tandvård
 • hur man förstår din visdom tänder
 • definition av hårda och mjuka gommar
 • hur man köper tips Waterpik flosser
 • hur man kan förebygga och behandla sjukdomar i tandköttet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com