FDA: s krav för kvicksilver fyllningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-28
Efter år av gräl med anti-kvicksilver demonstranter över hälsorisker med amalgam används inom tandvården , utfärdade Food and Drug Administration slutliga krav på området i juli 2009. FDA förklarade officiellt att halterna av kvicksilver utanför gasade i tandamalgam , eller fyllningar , är inte tillräckligt hög för att vara skadliga för människors hälsa , trots en ny , allvarligare klass II utses av risk. Med denna dom kom föreskrifter och särskilda kontroller som FDA har befogenhet att belägga .

Märkning

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA vidhåller att märkning kopplas till dentalt amalgam måste ge en varning som specifikt förbjuder deras användning i alla som lider av en kvicksilver allergi . Dessutom skall etiketten försiktighet tandvårdspersonal som giltig och tillräcklig ventilation skall användas när dentalt amalgam hanteras . Märkningen skall innehålla språk om både riskerna och fördelarna med användningen av amalgam , särskilt den risk det innebär att inandning av gasformigt kvicksilver .

Information för patienter

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ger rekommendationer för tandvården att följa när förmedla information om tandamalgam . Tandläkare bör tala om patienter som kvicksilver utanför gasade på höga nivåer bekräftas att deleteriously påverka hjärnan och njurarna , säger FDA . Även kvicksilver gas nivåer är på topp just efter insättning eller borttagning av amalgamfyllningar men avta förhastat snart efter .

När det gäller exponering av kvicksilver och barn , har det ännu inte bevisats kliniskt att amalgam utgör en hälsorisk för barn äldre än 6 år . Dessutom fann två pediatriska studier ingen hjärna eller njurproblem hos barn äldre än 6 . Kan dock foster och små barn är mer mottagliga för toxicitet inneboende i förångad kvicksilver .

klass II Risk

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA anser tandamalgam klass II risk , vilket placerar dem i en måttlig kategori . Förvaltningen hade tidigare ansett att kvicksilver del av amalgam vara av låg risk . Med den nya , mer allvarliga klassificering har FDA myndigheten att lägga särskild kontroll för att säkerställa att amalgam används på ett säkert och effektivt sätt . I utdelning denna myndighet utfärdade FDA riktlinjer avseende praktiker och patienter

Previous:nothing Next:hur man får bästa möjliga proteser

Relaterade artiklar


 • hur man får tandställningen på tänderna
 • tandvård anatomi & fysiologi
 • hur man använder Oral-B Sonic
 • Vilka är fördelarna med eltandborstar ?
 • hur man dränera en böld
 • hem åtgärda med dentala bevattning
 • Varför är människors tänder behövs för att äta ?
 • hur man bevarar friskt tandkött och god andedräkt naturligt
 • koronala dentin dysplasi behandling
 • hur man behandlar sjukdomar i tandköttet med naturmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com