Hur anpassar jag till nya proteser ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-03
Proteser är proteser som passar i munnen för att ersätta tänder . Medan vissa proteser likna en full uppsättning tänder , det finns ett brett utbud av tandproteser , inklusive partiella proteser att fylla i endast en del saknade tänder medan resten av de naturliga tänderna är fortfarande närvarande . Protes patienter kan förlora sina tänder på grund av tandlossning , trauma , röta , undernäring eller drogmissbruk . När proteser har skapats och placeras i munnen , finns det en period av anpassning , men det finns några tips som hjälper anpassa sig till bär nya proteser .

Du behöver :
tandborste (ES )
. Protes renare .


1 .
läste högt ur en bok eller tidning dagligen under de första dagarna för att hjälpa anpassa sig till hur tala ljud och känner med den nya proteser på plats . När man vänjer sig den nya proteser , kommer att tala känna sig mindre obekväm .
2 .
Välj mjuk mat som skärs i små bitar i början. Använd båda sidorna av munnen när man tuggar för att hålla proteser i en ännu position medan man äter .
3 .
Swallow ofta för att tillgodose den ökade produktionen av saliv som uppstår när nya proteser placeras i munnen . Spottkörtlarna kommer att justera i ett par veckor och återgå till en mer normal salivproduktion belopp .
4 .
Vila den nya proteser en eller två gånger per dag i första att ge oral vävnad tid att återhämta sig. Nya proteser en påfrestning på områden i munnen där det finns påtryckningar från de nya tänderna . Placera proteser i vatten när de vilar . Medan proteser avlägsnas , använd en mjuk tandborste för att försiktigt massera tandköttet . Om sår utvecklas på den tandköttet efter bär det nya proteser , kontakta din tandläkare .
5 .
Rengör och ta bort proteser efter varje måltid. Använd ett milt rengöringsmedel tand och en mjuk borste och håll proteser hårt som du städar för att undvika att tappa och bryta proteser .


Previous:nothing Next:barntandvård instrument

Relaterade artiklar


 • Hur är faner sätta på tänderna ?
 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
 • hur man ska rapportera problem med en tandläkare
 • om kalciumhydroxid cement
 • dentala instrument som används i protetik
 • postoperativ kirurgisk vård för dentala implantat
 • hur man hittar orsaken till din dålig andedräkt
 • Vad är tandläkarpraktik nödsituationer ?
 • hur man söker tandläkare på tandläkarförbund
 • arbetsuppgifter av en tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com