Hur bevarar jag tandborstar ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-02
Hålla din tandborste ren och fri från bakterier är ett stort steg för att skydda din hälsa och bevara din tandborste så länge som möjligt . Det har konstaterats att så många som 10 miljoner bakterier och bakterier kan hittas på en enda tandborste . Dessa bakterier kan bestå av herpes simplex I , influensavirus , stafylokocker , streptokocker , och bakterier som kan orsaka diarré samt tandköttsproblem . Det är inte förvånande att bakterier är vanligare, den vanligaste platsen att borsta tänderna är i badrummet , som är en av de smutsigaste platser i hela huset . Det finns åtgärder du kan vidta för att behandla din tandborste också så det kommer att behandla dig väl för en lång tid framöver
1 .
Blötlägg din tandborste i en antiseptisk munvatten i ca 5 minuter . Detta kommer att hjälpa döda bakterier på din tandborste och främja ett längre liv . Att suga din tandborste , helt enkelt fylla en liten kopp med munvatten , precis tillräckligt för att täcka borst av borsten . Skölj den ordentligt innan förvaring.
2 .
Sterilisera din tandborste i diskmaskinen med diskmedel som innehåller blekmedel . Se till att du inte ställer in diskmaskinen på en extra hög inställning för att skydda hantera , som kan smälta om de utsätts för mycket höga temperaturer.
3 .
Microwave din tandborste för på hög i 10 sekunder . Detta kommer att hjälpa döda bakterier som fortfarande kan dröja sig kvar på din tandborste och hjälpa till att bevara den så att du kan använda den under en längre tid .
4 .
Inköp desinficering droppe tabletter , t. ex. hållare och tandproteser rengöringstabletter . Dessa ska användas omedelbart innan du borstar tänderna för att sterilisera tandborsten . Placera tabletten i ett glas med varmt vatten och tillsätt huvudet av din tandborste tills du ser en rensning skum . Desinfektion droppe Tabletterna kan köpas i alla butik .
5 .
dyrare än andra metoder , vissa individer väljer att köpa en UV ( ultraviolett) tandborste , som syftar till att använda UV- ljus för att döda bakterier och bakterier och värme för att torka tandborsten . Denna typ av pensel är en elektronisk tandborste med desinfektionsmedel inbyggd i stativ . För att använda , lägger du helt enkelt tandborste huvudet i avsett hål och tryck start . Denna process tar cirka 6 minuter . UV tandborstar kan köpas vid alla större butik .

tips och varningar


 • American Dental Association rekommenderar att du byter din tandborste var tre till fyra månader eller efter varje sjukdom . Det rekommenderas också att du lagrar din tandborste i upprätt läge som inte vidrör något badrum utrustning eller andra borstar .
 • Skölj din tandborste efter varje användning.


 • Previous:nothing Next:allmän och kosmetisk tandvård

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra ditt leende
 • hur man bleka gula missfärgade tänder med naturliga ingredienser i hemmagjord tandkräm
 • hur man ser söt med tandställning
 • Hur får man en läpp genomborrat med hängslen
 • hur man sparar pengar på vård
 • hur man ska spendera mindre för vita tänder
 • tandsköterska program på Hawaii
 • kan jag bleka mina tänder samtidigt bär tillfälligt faner ?
 • hur man förhandlar med tandläkaren
 • hur man kan upptäcka viktiga tips för att göra tänder vitare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com