Skäl att ta bort visdomständer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-14
Visdomständer , även känd som tredje molarer , är de sista tänderna att växa fram i munnen . Enligt American Association of Oral och käkkirurger ( AAOMS ) , visdomständer vanligtvis anländer när individer i åldrarna 17 och 25 och det finns flera skäl till varför de ofta bort . Tandutdragning , dock ofta en komplicerad operation och det råder viss oenighet om vad som motiverar borttagande av visdomständer .

Förebyggande

En del tandläkare tar bort visdomständer för att förhindra framtida problem. Inte alla tandläkare är överens detta är rätt sak att göra , dock . Eftersom healing är lättast i ett tidigt skede av tand och käke utveckling AAOMAS rekommenderar att ta bort all visdom när patienten är en " ung vuxen "för att förhindra framtida problem . WebMD. com dock hänvisat till en studie av forskare i Nederländerna som konstaterar att det inte finns någon anledning att ta bort tänder om de inte orsakar problem . MayoClinic. com rekommenderar fullt diskutera dina alternativ med en legitimerad tandläkare .

impaktion

När du munnen inte har tillräckligt med utrymme för den nya tanden att växa fram , det blir påverkade . Detta innebär att tanden inte kan växa ordentligt och kommer ur tandköttet . Istället växer den under tandköttet , trängsel andra tänder och ben . Detta kan vara mycket smärtsamt. Enligt AAOMS tanden kan även växa i horisontellt . Impaktion är en vanlig orsak till visdomstand borttagning .

Infektion

En annan vanlig orsak till tand avlägsnande är infektion . Visdomständer som bara delvis fram ur tandköttet är särskilt känsliga för bakteriella infektioner , som kallas pericoronitis . MayoClinic. com varnar också för att en vätska fylld säck som kallas en cysta kan omge tänder odlas under tandköttet . Denna cysta kan skada omgivande vävnader, ben och tänder.

Kosmetiska

En annan vanlig orsak till avlägsnande av visdomständer är en kosmetisk en . Huruvida en visdomstand påverkas , kan IT Crowd andra tänder . Om din mun och käke är för små för att passa extra tand dina övriga tänder kan skjutas och bli krokig . Detta kan vara smärtsamt och fula .

Previous:nothing Next:dålig munvård komplikationer hos äldre

Relaterade artiklar


 • CVD och tandlossning
 • krön levande vit ingredienser
 • Hur tar jag bort fläckar från keramiska tandställning ?
 • Vilka olika typer av mun vakter ?
 • hur man fixar tandkronor
 • professionella dental
 • Hur man sköter om hängslen
 • Hur krympa svullet tandkött
 • hur man gör tand tvål
 • nytta av implantat mini protes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com