alternativ för tänder utvinning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-16
Det finns tre huvudsakliga anledningar till att ha tänder extraheras . Oftast är visdom tänder ( även kallade tredje molarer ) som utvinns eftersom de kommit att integreras i käken och orsaka smärta för patienten . En annan vanlig orsak till tänder utvinning är ortodonti arbete . I många fall , innan hängslen sätts på , kommer en ortodontist måste ta bort en tand för att tillåta andra att passa ordentligt i munnen . Slutligen är vissa människor föds med extra tänder . För att råda bot på detta problem bör tandläkare extrahera överflödiga tänderna . Patienterna kan välja mellan två typer av extraktioner . en enkel extraktion eller ett kirurgiskt extraktion

enkel extrahering

Denna typ av utvinning är passande namnet , eftersom det är den enklaste av de två . I detta fall kommer ingen kirurgi eller skärning skall utföras på patienten . Istället kommer tandläkaren använda ett instrument som kallas pincett för att ta tag i tanden och dra tills den dras rent från uttaget. I de flesta fall är patientens tandkött injiceras med lokalbedövning , som kommer att hindra honom från att känna någon smärta . En lokalbedövning är en som inte kommer att " sätta patienten under . " Enkla extraktioner utförs på tänderna ovanför tandköttskanten och kan ses i munnen .

kirurgiska Utvinning

Om tänder inte kan ses och under tandköttskanten , måste ett kirurgiskt extraktion utföras . Vanligast , tandläkare hänvisa sina patienter till en muntlig kirurg , som kommer att utföra proceduren. Vare lokalbedövning eller sedering används beror helt på formen av tanden . Om den är i dåligt skick-tafatt påverkat eller visar tecken på röta , är det klokt att välja sedering . Operationen består av muntliga kirurg att göra ett eller flera snitt i tandköttet för att komma åt tanden . När det är gjort kommer hon bryta tanden i flera bitar och dra ut den bit för bit . Efteråt kommer hon sy skåran med stygn som löses upp .

Återställa

Efter att ha tänder utvunnits, antingen helt enkelt eller kirurgiskt , är det inte ovanligt att patienten känner smärta eller ömhet . Det är vettigt att ha över disk smärtstillande till hands . Andra saker patienterna kan göra för att återkrav innefatta avstå från att äta fast föda , undvika extrem kyla eller vind på den plats där tanden utvunnits , och efter tandläkaren efter extraktion beställningar .

Previous:nothing Next:tillverkning av tandproteser

Relaterade artiklar


 • hur du får ditt barn att inte vara rädd för tandläkaren
 • post visdomstand borttagning råd
 • hur man kan bota svampinfektion naturligt
 • hur man ska förstå rotkanaler
 • hur man använder xylitol för att förebygga karies
 • Hur räta hängslen sneda tänder ?
 • hur man får lättnad tand smärta
 • Hur du tar hand om din mun
 • hur man minskar plack
 • hur man installerar en tandkronan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com