barntandvård instrument

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-03
Pediatric tandvård verktyg liknar de som används i vuxen tandvård . En bra barn tandläkare kommer att förklara varje verktyg i skrivsalen till ett barn , innan det tas dessa verktyg att använda . Att ge barnen information om olika tandläkare verktyg, inklusive namnet på verktyget och hur den används av tandläkaren , kan bidra till att minimera känslor av ångest och rädsla .

Dental Mirror

Tandläkaren kommer att ha en liten , rund spegel som är fäst i en vinkel till en lång metall handtag . Den dentala spegeln används under regelbundna besök , och rutin kontroller hos tandläkaren . Spegeln hjälpmedel för tandläkaren att se ett barns tänder från alla vinklar.

Dental Probe

dentala sonden används för att hjälpa tandläkare bestämmer tillståndet av barnets tänder . Det kan testa för mjuka fläckar , eller områden där emaljen har försvagats eller nött . Detta verktyg kan också hjälpa tandläkaren att mäta avståndet mellan barnets tänder och tandkött. Om det finns plack på barnets tänder den dentala sonden kan också användas som ett verktyg för att ta bort den .

Dental Explorer

dentala Explorer används vid hälsokontroller och undersökningar i samband med dentala spegeln och tandläkare sond . Den dentala Explorer hjälper tandläkaren att hitta håligheter, gropar och att områden med Tarter bygga upp på tänderna . Tandläkaren använder ofta dentala explorer räkna barnets tänder också.

luft och vatten spruta

En spruta kopplad till en lång slang hjälper tandläkaren att skölja barnets mun , och att sedan torka den med luft . Luft och vatten spruta kan användas under regelbundna undersökningar , såväl som under särskilda förfaranden.

Aspirator

aspirator , eller suga enheten används för att avlägsna överskott saliv från barnets mun . Generellt sjuksköterska eller tandsköterska kommer att använda denna enhet under tandingrepp .

Tandläkarborrmaskiner eller Air Abrasion Unit

Tandläkaren kommer att använda Tandläkarborrmaskiner att slipa bort delar av tänder som behöver tas bort . Denna enhet används endast om barnet behöver ha en tand fyllt eller på annat sätt repareras .

Några barn tandläkare använder den metod luft nötning för att ta bort ruttnande tand delar . Denna metod använder en enhet luft nötning , snarare än en traditionell tandläkare borr . En luft nötning enhet fungerar genom att blåsa en fin ström av aluminiumoxid partiklar till tänderna . Detta verktyg kan utföra samma arbete som tandläkarborr , men är tyst och nästan smärtfritt.

Previous:nothing Next:xerostomi symtom

Relaterade artiklar


 • post visdomständer avlägsnande
 • övre visdomstand smärta
 • hur man tar hand om tänderna
 • Hur du tar hand om din tandborste
 • hur man ska behandla Staph infektioner från abscessed tänder
 • bruxism missbruksbehandling
 • naturlig smärtlindring för tandutdragning
 • hur man kan bli av en tandvärk utan medicinering
 • hur man kan bryta i nya proteser
 • hur man förebygger blödande tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com