biologiska effekter av fluor på dentala biofilmer

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-08
Bakterier som ansluter sig till en yta bilda komplexa matris-inbäddade samhällena kallade biofilmer . Dessa samhällen är svåra att få loss och spelar en viktig roll i utvecklingen av infektion . De bakterier som lever i munnen kan kolonisera tänderna att bilda biofilm som kallas plack . Eftersom vissa av dessa bakterier metabolisera socker att släppa mjölksyra som en biprodukt , skapar de en sur miljö i biofilmen som läcker ut mineralerna från tänderna . Mycket tyder på fluor kan hjälpa hämma biofilm tillväxten .

Direkt Hämning

fluoridjoner direkt kan hämma vissa bakterier enzymer i en del av bakterierna i munnen eller bilda komplex metall som hämmar enzymaktiviteten . Fluoridjoner , dock inte så lätt går igenom cellmembranen , så omfattningen av denna effekt blygsam .

Försurning

fluoridjoner är ett konjugat bas av en svagt surt , fluorvätesyra eller fluorväte . Miljön i en biofilm är ofta mycket surt eftersom plackbakterier släppa syror som en biprodukt av metabolismen . Vid dessa låga pH-nivåer , kommer balansen mellan fluoridjoner och vätefluorid i lösning skift mot vätefluorid , och joner fluorid acceptera vätejoner att bli fluorväte , eller HF . HF är bättre rustad att tränga bakteriell cellmembran än fluor jon eftersom den inte har nettoladdning . När så sker , kommer det att separera i cellens cytoplasma att frigöra vätejoner , vilket minskar pH-värdet . Denna serie av händelser bidrar till att störa syraproduktion av bakterierna och ökar belastningen på bakterier , bromsa eller hämmar bakterietillväxten.

Penetration

Den viktigaste effekten av fluor är att främja remineralization av dina tänder och hämmar demineralization . Både effektiviteten av fluor för att stärka tänderna och hämmar bakterietillväxten begränsas av den begränsade utsträckning som fluor penetrerar biofilm . Enligt en undersökning från 2005 i Journal of Dental Research , under den korta tid du spenderar borstar tänderna , har fluor inte en möjlighet att helt tränga in i biofilmen , så medan yttre skikten av biofilm få mer fluor , de som ligger närmast att tänderna får mindre . Spendera mer tid borsta kan hjälpa penetration öka fluor .

Previous:nothing Next:hur man lär sig dentala anatomi

Relaterade artiklar


 • intraorala röntgen för barn
 • hur man rengör tänderna med bikarbonat
 • hur kan lysa och bleka tänderna hemma
 • hur man kan förhindra att få tandköttsproblem
 • hur man kan förebygga torr uttag
 • hur man väljer rätt tandblekning system
 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • hur budgeten reklam för en tandläkarpraktik
 • smärtlindring för inflammerat tandkött
 • kosmetisk & familj tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com