dålig munvård komplikationer hos äldre

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-14
Äldre medborgare kan ha en svårare att hinna med hälsa på sina tänder och tandkött av flera skäl . De kan leva på en lägre inkomst eller kan sakna tandvårdsförsäkringen . Kanske de lita på andra att ta dem till tandläkaren , eller ens för allmän personlig vård . De kan vara i dåligt allmäntillstånd redan och deras tänder får inte vara en prioritet . De kan också drabbas av kognitiva problem . Komplikationer kan uppstå om äldre vuxna inte ordentligt hand om sina tandkött och tänder . Enligt Family Gentle tandvård, " Äldre människor som bor på vårdhem har en ökad risk för oral ohälsa jämfört med äldre personer som bor självständigt . " Ibland munhygien förbises i sjukhem sedan huvudsakliga fokus är på medicinsk och stödjande vård.

Infektion

Hål som går obehandlade kan resultera i en infekterad tand . Infektioner som går obehandlade kan resultera i att patienten förlorar en tand . Vissa infektioner kan spridas i immunsystemet och bli livshotande. Vissa patienter kan också drabbas av käkben skada , angränsande tand skador , problem med bihålorna eller en hjärna abscess .

tandköttssjukdomar

Risken för tandlossning ökar med åldern , så äldre vuxna som inte ordentligt hand om sin mun utsätter sig för ännu högre risk . Enligt Family Gentle Tandvård , parodontit mer än fördubblar risken för hjärt-kärlsjukdom mortalitet . Gum sjukdom kan också leda till ohälsosamma viktminskning , stroke och diabetes.

Matsmältningsbesvär

Äldre vuxna som inte tar hand om sina tänder och tandkött kan till slut förlora tänder eller utveckla smärtsamma infektioner som gör det svårt att tugga ordentligt . Detta kan leda till matsmältningsproblem. Bita i vissa livsmedel , såsom färska grönsaker, kan vara ganska smärtsamt . Undernäring kan också vara resultatet av oförmågan att äta ordentligt .

Andningsproblem

Enligt Family Gentle tandvård, " Plack kan ofta bli ett hem för luftvägspatogener ansvarar för vårdrelaterade-pneumoni ( HAP ) . " Citerar en studie av forskare vid University of Buffalo i New York, förklarar hemsida hur som plack fortsätter att sitta på tänder och tandkött , mikroorganismer koloniserar och sedan sugs av den person , vilket leder till aspirationspneumoni.

talsvårighet

För äldre vuxna som till slut förlora många tänder , tala kan bli svårt .

Previous:nothing Next:tandvårdskliniker på högskolor i Sacramento

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna från tandköttet graf kirurgi
 • gemensamma ljud från käkleden splint behandling
 • hur man kan minska kräfta öm smärta
 • Waterpik makt flosser tips
 • hur man kan stoppa ytterligare förlust av benmassa i tänderna
 • hur man kan undvika fläckar på tänderna
 • hur man tar hand om din mun efter visdomständerna avlägsnande
 • hur du kan förbättra din sömn i 5 enkla steg
 • hur du kan förbättra din tandvård
 • hur man fixar ett öppet bett
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com