de typer av hängslen

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-04
Ortodonti har tagit tandvård bortom dagar mortifying hjälm och full-metal apparater , för det mesta . Dagens state-of-the-art hängslen erbjuder ett brett utbud av valmöjligheter både visuellt och funktionellt , i synnerhet i riket av tydliga , hängslen, som inte var ett alternativ för 20 år sedan . Ändå är avtagbara apparater indicerat för mycket mindre allvarliga Utlandsstudier frågor, såsom mindre justering och avstånd problem och postorthodonic finjusteringar . När det gäller större trängsel och bita problem , traditionella metall hängslen är fortfarande ordningen för dagen , enligt AnimatedTeeth. com .

Invisalign

Konsol och ledningar standardutrustningen för tänderna riktning innan tydliga och hängslen kom . Metal apparater skapat det nödvändiga kraft för att få jobbet gjort . Invisalign är en av de mest kända flyttbara märken hängslen . En serie se-igenom " Skenorna " ( eller brickor ) är anställda i Invisalign systemet . Dessa är skräddarsydda för att passa tätt tänderna ( bilden mycket snäv nattvakter ) . Varje enskild Aligner är skapad för att flytta en målinriktad grupp av tänder ungefär 0,25 millimeter . Men Skenorna tas som en full uppsättning kommer att flytta de särskilda tänder väsentligt i slutet . Invisalign använder mer Skenorna (20 till 30 uppsättningar ) i sin serie än andra hängslen . Detta innebär att den kan behandla svårare tand problem än andra flyttbara märken . Behandlingstid med Invisalign är samma som standard hängslen , uppemot ett år eller mer , beroende på problemet . Andra populära märken som fungerar som Invisalign är OrthoClear och Orthotain .

AOA Anatomiska Laboratory

AOA Anatomiska Laboratory säljer tre olika typer av avtagbara hängslen . Den RW II tydliga hängslen korrigera tänderna med hjälp av endast två Skenorna och kan endast riktas mot toppen eller botten ( ARCH) i munnen . Den RW II Aligner magasin skiljer sig från de övriga genom att de ger mer dyna eftersom större tryck tillämpas för att uppnå större tand rörelse . Behandlingstid beräknas vara fyra till åtta veckor .The Red , White Blue löstagbara är en tre-Aligner system för behandling av just den övre eller nedre ( arch ) tänder , inte båda . Detta innebär att dess indicerat för lätt att rätta till problem . Behandlingstid beräknas vara sex till 12 veckor .Simpli5 , som du väntat dig , använder fem fack för att korrigera tänder . En eller båda av de dentala bågar kan behandlas med detta system . När båda bågarna är riktade till behandling , är 10 Skenorna anges . Behandlingstid beräknas vara 10 till 20 veckor .

Övre och Nedre Avtagbar Applicances

För tänder som bara behöver en liten knuff för att uppnå det eftersträvade målet , det finns trotjänare en person kan ha gjort för ungefär $ 60 Vad av början av 2006 , rapporterar Bloomberg BusinessWeek . Dessa kallas för både passiva och aktiva övre och nedre flyttbara apparater . Den passiva typen är i huvudsak en hållare som håller rättas tänderna på plats . Den aktiva typen kan lösa frågor som över biter som påverkar en enstaka tand , som när en framtand överlappar den andra . Avtagbara apparater är också användbara för att göra en dålig bita bättre .

Previous:nothing Next:göra människor över 60 behöver flouride behandlingar ?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar visdomständerna benfragment
 • tandläkarens krav
 • vad som orsakar rotkanaler ?
 • barntandvård för barn
 • kan fejka tänder bleka ?
 • hur Tips för att köpa tandtråd produkter för tandhälsan
 • hur man får ett vackert leende genom att ha blänkande vita tänder
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
 • ozonated oljor för Periodontala sjukdom
 • hur man får snabba tandvärk lättnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com