dental gum behandlingar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-13
Vanliga symptom på parodontit eller tandköttsproblem är blödande tandkött , svullet tandkött , dålig andedräkt och smärta när man tuggar , enligt National Institute of Dental och kraniofaciala Research . Omkring 75 procent av alla vuxna har någon form av tandköttsproblem , University of Maryland Medical Center stater . Tandläkare tyder på att människor bör borsta tänderna minst två gånger om dagen i minst två minuter för att förebygga sjukdomar i tandköttet . Brist på munhygien ökar risken för sjukdomar i tandköttet . Kirurgi är en av de vanligaste typerna av behandlingar för allvarliga fall av sjukdomar i tandköttet.

Skalning och Root Planering

Scaling och root planering är normalt de första typer av behandlingar som används för parodontal eller tuggummi sjukdom , enligt universitetet Alabama i Birmingham . Tandläkare utföra skalning och roten planera när patienter har tandköttsfickor djupare än 3 mm . Ultraljudstvättar används sedan för att ta bort alla plack, tandsten och andra föroreningar från botten av tandköttskanten till botten av patientens parodontala fickor . Rotytor sedan jämnas , vilket gör det svårt för plaque att bildas kring tandköttet som försöker läka . Anestesi administreras vanligen under skalning och rot planering .

Gingival skrapning

Gingival skrapning innebär att ta bort den mjuka vävnaden fodret i tandköttsfickor för att eliminera bakterier och sjuk vävnad . Gingival skrapning vanligtvis används tillsammans med skalning och rot planering vid behandling av sjukdomar i tandköttet.

öppna fliken skrapning

Öppna luckan skrapning är operation som gör att avlägsna sjuk vävnad och bakterier . Öppna luckan skrapning ger också en tandläkare för att flytta och omforma ben , tuggummi och vävnader som stöder tänder . Tandköttet är först lyfts bort från tanden och sedan den sjuka rotytor är rengjorda . Tandköttet ersätts sedan innan resterande ben är skålade .

guided tissue regeneration

guided tissue regeneration innebär att använda membran att regenerera förlorad parodontal vävnad och stödjande ben . Epitelceller och snabbare växande bindväv hindras från att komma in i såret efter operationen tandköttet och rum hålls mellan ben och membran . Detta gör den parodontala ligament att mogna och återbefolka i sårade området .

Gum ympa

Gum ympning innebär att man tar tandköttet från en donator källa eller gommen för att täcka den exponerade roten att minska känsligheten genom att jämna ut tandköttskanten . Gum ympning erbjuder fördelar , såsom minskad tand känslighet och förhindra rötter från ytterligare förfall.

implantat

Patienterna förlorar ofta tänder som ett resultat av allvarlig tandlossning . Tandimplantat har varit framgångsrika under de senaste åren , men är extremt dyrt och ta mellan fem och sju månader för att fullt ut rot .

Previous:nothing Next:dentala dator instrument

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla dålig andedräkt eller dålig andedräkt hemma
 • Du bör borsta tänderna efter att ha använt nite vitt ?
 • hur man älskar dina tänder i Santa Fe nm
 • parodontit etiologi
 • tecken och symtom på infektion efter visdom tänder utvinning
 • frekvensen av dentala röntgen
 • hur man använder intraorala kameror
 • försiktighet för biverkningar under tandbehandlingar
 • hur man tar hand om en tand bro
 • Vad kan jag göra om en bruten borr i min tand från en rotfyllning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com