dentala problem med broar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-07
Tandbroar är ett användarvänligt alternativ till proteser som måste avlägsnas , rengöras och appliceras på nytt på en daglig basis . Broar arbete genom att smälta en falsk tand eller flera tänder mellan de befintliga tänderna . Resultatet är en hel rad av tänder som kan användas nästan som naturliga tänder . Det finns flera problem förknippade med broar ändå. Eftersom de är löständer , allvarliga problem ibland kräver avlägsnandet av bron för reparation eller komplett utbyte .

Loose Bridges

En av de värsta scenarierna som rinner genom en människas sinne när det gäller deras tandbro är en bro som lossnar och faller ut . Tänk bara äter middag med vänner och sedan din bro plötsligt kommer ut . Inte bara kan det här vara pinsamt , det kommer att göra din måltid svårt att äta . Det bästa du kan göra om en bro blir glapp är att besöka tandläkaren för att få det åtdragna . I de flesta fall har limmet mellan bron och den naturliga tänder slitna antingen bort eller bröts på grund av tuff hantering . En tandläkare kan reparera denna typ av skador på din bro med kort varsel .

sprickor och förkastningar

Medan tandbroar är starka , kommer de uttjänt om de används i en grov sätt . Till exempel kommer tugga på is ( en vanlig vana bland människor ) nästan säkert skapa sprickor och sprickor i bron . Detta gör bron ömtåliga och mer mottagliga för sönderdelning under regelbunden användning. Några tecken på sprickor eller sprickor omedelbart bör behandlas genom en resa till tandläkaren. Små sprickor kan repareras . Större sprickor kan betyda hela bron måste bytas ut , ett betydligt dyrare följd

Luckor

Luckor i en bro är förmodligen de farligaste dentala frågan om broar eftersom luckorna skapa ytterligare tandhälsa frågor med andra friska tänder . Även den minsta skillnaden kan samla mat . Om den lämnas obehandlad ( t. ex. otillräcklig tandborstning eller inte tandtråd ) , tandköttsproblem och karies kan leda till . Dessa dentala sjukdomar kommer att leda till kostsamma och smärtsamma korrigerande förfaranden . En person kan till och med förlora ytterligare tänder och måste utvidga den ursprungliga bron . Återigen, som med alla andra problem , bör tandläkaren informeras om eventuella luckor i en bro . Tandläkaren kan då bestämma hur du ska fylla den luckan för att undvika framtida tandvård frågor .

Previous:nothing Next:hur länge ska blekningsgel vara kvar på tänderna ?

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för rengöring dina smaklökar och gom
 • ortodontister & hängslen information
 • matsal idéer rum mittpunkten
 • hur länge ska blekningsgel vara kvar på tänderna ?
 • hur man ska behandla gingivit symptom bli av gingivit
 • hur du sätter in flyttbara partiella proteser
 • typer av nattvakter
 • klorhexidin för gingivit
 • hur man kan kontrollera om en tandläkare
 • sura nivå av läskedrycker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com