dentala proteser typer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-15
Proteser är ett av de sätt en tandläkare kan ersätta saknade tänder . Med modern teknik och tekniker , är proteser blir mindre förekommande inom tandvården , men de används fortfarande i vissa situationer. För närvarande kommer en tandläkare väljer oftast att använda partiella protes plattor , medan i det förflutna tandläkaren skulle ha tagit alla patientens tänder ut och ersatte dem med en full uppsättning av tandproteser . Modern teknik gör det möjligt för tandläkare att spara tänder som skulle ha dragits i det förflutna , det är bättre att rädda så många tänder som möjligt . Däremot kan tandproteser ge en patient hans leende och självförtroende tillbaka samtidigt som hans mun håller sig frisk .

Standard Proteser

Standard proteser också kallas permanenta proteser . Detta hänvisar till en full uppsättning av proteser som sätts på plats efter det att munnen är helt läkt från att ha flera tänder extraheras . Läkningsprocessen kan ta från några månader till ett år beroende på patientens och de omständigheter . Tandläkaren gör tillfälliga proteser som bärs fram standarden tandprotes kan användas . Anledningen är det nödvändigt att vänta på munnen att läka är att ben och tandkött krymper när de läker . Denna krympning gör det omöjligt att göra en uppsättning av tandproteser som passar exakt tills alla helande är klar .

partiella proteser

partiella proteser används för att ersätta ett par saknade tänder i stället för att alla tänder . En uppsättning partiella proteser är vanligen förankrade till en eller flera av patientens naturliga tänder , vilket gör dem mycket mer stabil . Eftersom partiella proteser är knutna till naturliga tänder , det finns ingen anledning att oroa sig för dem som faller ut och det finns ingen anledning att använda lim för att hålla dem i deras rätta plats . Det finns flera typer av partiella proteser som kan användas , beroende på omständigheterna . Den vanligaste typen är den bron .

Tillfälliga Proteser

Tillfälliga proteser används som en nödlösning mellan vid tandutdragning och när munnen läker och en permanent uppsättning av tandproteser kan göras . Tandläkaren kommer att göra en form av patientens tänder innan någon av dem tas bort och har ett antal tillfälliga proteser gjorda . När den tillfälliga proteser är klara kommer tandläkaren har patienten kommit in för att få tänderna extraheras . När tänder extraheras , är de tillfälliga proteser omedelbart införs. Detta sätt att patienten inte behöver vara utan tänder i månader i sträck plus de tillfälliga proteser kommer att hjälpa läkningsprocessen. I sällsynta fall kommer den tillfälliga proteser hamna permanent men de flesta måste ha flera uppsättningar av tandproteser under det kommande året tills munnen är helt läkt .

Previous:nothing Next:hemlagad tekniker för tandblekning

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av rökares andedräkt
 • hur man rengör tandproteser och vasaller
 • process av dentala städning
 • hur du tar bort tand cement från tänder
 • hur man kan bli av förhårdnader under tandproteser
 • tandvård anatomi & fysiologi
 • parodontala operation för att avlägsna tuggummi & ben över tänderna
 • hur man besluta om den bästa tänderna vitare förfarande som passar dig
 • hur man får lättnad tand smärta
 • är det möjligt att bleka fasader ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com