frågor om protes bära

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-18
När människor åldras , problem med att förlora tänderna blir ofta ett problem . Lyckligtvis tandproteser tillåta människor att bibehålla ett estetiskt tilltalande --- samt praktiska --- fördelar som tänder erbjuda . De fungerar som ersättare till tänderna , ofta ser lika naturligt , om inte bättre , än vad riktiga tänder gör . Som proteser omfattar en stor förändring i livet , det finns flera frågor som människor har som rör användningen av dem.

Vilka typer av proteser kan jag ha?

Proteser är oftast bara rekommenderas för personer som har tänder som är i dålig tillstånd . Tandläkare ta intryck av insidan av munnen , inte bara att lista ut vilka typer av proteser kommer att vara nödvändiga, men för att skapa proteser till en exakt specifikation av munnen .Det finns huvudsakligen tre typer av proteser . En typ är " helproteser ", som tar plats på alla dina tänder . Normalt att alla återstående tänder en person har tagits bort före användning. Personen måste också oftast vänta flera månader , eftersom det kan ibland ta lång tid för tandkött att läka . En annan typ är en " omedelbar helprotes ", som skall införas direkt efter avlägsnande av de återstående tänder . De är en mer permanent lösning , men de kräver " relining " efter månader av användning . Den sista typen är en " partiell protes ", som vilar på toppen av en metall ram som är knutna till den naturliga tänder , fungerar som ankare .

Hur lång tid tar det att vänja sig Proteser ?

Precis som någon annan större förändring med kroppen , kan bära tandprotes vara obehagligt i början , men med tiden känslan blir mer naturligt . Några av de vanligaste problemen kommer med att äta , liksom att tala , vilket kan kännas konstigt under den inledande månader. Eftersom musklerna i kinderna --- liksom tungan --- lära sig att hålla proteser på plats , är en " lös " känsla inte ovanligt . Överskott saliv , irritation och viss ömhet är inte heller ovanligt symtom .

Hur bör Proteser upprätthållas när de inte bärs ?

Som proteser är mycket känsliga , bör de inte tillåtas att torka ut . Handsoaps --- och även en del diskmedel --- är acceptabla för tvätt och rengöring proteser . När utsidan av munnen , bör de sitta alltid i protesen rengöringslösning eller inom vatten , eftersom uttorkning kan göra att varp , vilket gör dem ändra deras form något . Undvik också att placera proteser i varmt vatten , eftersom det kan också vara skadliga och orsaka förvrängning .

Previous:nothing Next:hur man hanterar den övre plattan av löständer

Relaterade artiklar


 • information om hur du extraherar extra tänder innanför tandköttet
 • protes reline instruktioner
 • färg idéer för hängslen
 • hur du ändrar borsthuvudet på en Sonicare
 • hur man ska behandla svullet tandkött i munnen
 • hur man förbereder växtbaserade hem rättsmedel för tandköttsinflammation tandköttsproblem
 • det bästa sättet att rengöra löständer
 • hur man tar hand om vikande tandkött
 • det bästa sättet att rengöra en tand skena
 • hur man kan stoppa hängslen från att vara obekväm när du äter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com