gemensamma tandläkarens nödsituationer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-12
Dental nödsituationer kan vara allvarliga och bör inte ignoreras . Smärta eller skador på munnen eller tänderna är en signal om att någonting är fel och att behandling krävs. De flesta tandläkare reservera tid för att se patienter med tandvård nödsituationer . Underlåtenhet att få behandling av gemensamt tandvård nödsituationer kan öka risken för permanenta tandproblem eller leda till behovet av mer omfattande behandling .

smärta eller svullnad

Svår tand smärta är en av de vanligaste dentala nödsituationer . Smärta åtföljs av svullnad eller feber kan innebära en infektion . Andra typer av smärta som anses vara ett tandläkarens nödsituation är käken smärta och smärta medan tugga. Infektion kan också kännetecknas av pus dränering från det smittade området .Att behandla en tandvärk tills du har möjlighet att ses av en tandläkare , skölja munnen med varmt vatten för att rengöra den . Använd tandtråd för att ta bort mat eller annat skräp som kan ha fastnat mellan tänderna . Om din mun är svullen , tillämpa en kall kompress mot utsidan av munnen eller kinden .

trasig tand eller knockade Tooth

tänder som är kluvet , brytas eller slås ut är vanliga dentala nödsituationer . Om du har en trasig tand , bör du spara några bitar . Ansök gasväv till området för att stoppa blödning . Om det finns svullnad , använd en kall kompress för att hålla svullnaden nere och lindra smärta . Om en tand är helt utslagen , spara den och skölj det under vatten utan att ta bort alla bifogade vävnad . Försök att sätta tillbaka det igen . Om du inte kan lägga tillbaka på plats , lade tanden i en liten mängd mjölk eller vatten som innehåller salt . Få till tandläkaren så fort som möjligt . Enligt MedicineNet , återvände en tand till uttaget av en tandläkare inom en timme har störst chans att bli räddade .

andra dentala Nödsituationer

Glömt fyllningar , förlorade kronor , delvis lossnat tänder och trasiga hängslen ledningar är alla exempel av tandproblem anses nödsituationer . Trauma mot munnen område kan kräva tandvård uppmärksamhet , t. ex. en bruten käke eller mjukdelsskador på tandkött , tunga, kinder och läppar . Kalla kompresser kan tillfälligt bidra till att minska svullnaden för denna typ av skada . För alla tandvård nödsituationer , ju tidigare du få tandvård uppmärksamhet , desto större är chansen att dina tänder kan sparas .

Previous:nothing Next:Hur ändrar jag batteriet på en muntlig b kors åtgärder eltandborstar ?

Relaterade artiklar


 • tandimplantat vs deltoner
 • tand tätningsmedel säkerhet
 • hur du tar bort proteser som har fastställts i med lim
 • information om tuggummi ympning
 • grapefrukt utsäde utdraget för tand smärta
 • korrekt tillämpning av protes lim
 • hur kan lysa och bleka tänderna hemma
 • hur man dra proteser
 • hur man har installerat proteser
 • hur man hittar information om pH- nivåer i gemensamma drycker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com