nackdelar med att bära en bettskeneterapier

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-02
En bettskeneterapier är en mun apparat som används för att stoppa bruxism , agera av slipning tänder tillsammans . Munnen vakt också används för att skydda tandvård och behandla käke sjukdomar . Det är en avtagbar pjäs som är formgjutna för att passa de övre och nedre tänder . Även en bettskeneterapier är till hjälp för att korrigera olika tandproblem , det finns nackdelar att bära en .

Ineffektivitet

En bettskeneterapier kan inte sluta tandgnissling , enligt The tandreglering Cyberjournal . Skenan kan skydda tänderna under den tid användaren bär den , men problemet med tandgnissling kan återvända när skenan används inte längre . Skenor kan bli kostsamt , särskilt de som är specialanpassade monteras av en tandläkare . Enheten är ett slöseri med patientens tid och pengar om skenan inte har långsiktiga resultat .

Infektion och Decay

När en patient bär en bettskeneterapier under en längre tid , kan skenan orsaka karies. Bakterier och smuts kan fastna under vakten . Skenan kvarter saliv från tvätta bort bakterier och plack , som kan tillåta hålrum och infektioner tuggummi till utveckling samtidigt som en patient är att bära det.

Splint Skador

Ibland bettskena användare som slipa sina tänder kan omedvetet slipa materialet i skena , enligt TMJ Hjälp Program . Denna process kan lämna bitmärken insidan av skenan som orsakar en felaktig passform . Om skenan inte passar , kan det förvärra problemet det är tänkt att fixa . Om skenan är skadad från att bita , måste vakten bytas ut. Kostnaden för ersättning är ett ytterligare lidande för patienten .

andra nackdelar

Iklädd en bettskeneterapier kan orsaka smärta och känslighet i tänderna . Detta obehag inträffar oftast under de första dagarna en patient börjar bära skenan . Smärtan bör endast pågå under en till tre dagar , enligt Smiles från hjärtat. Skenan kan orsaka en ökning i saliv , som bör försvinna med tiden . Vissa patienter måste bära bettskena hela tiden . Denna konstanta användning kan orsaka irritation i patientens mun och vävnader tuggummi . Men om skenan tas bort hela tiden , kommer de specifika munnen villkoret inte korrigeras. Dessutom kan det vara svårt att äta när du bär skenan . Tugga iklädd bettskena kan sätta onödig påfrestning på musklerna i munnen . Därför kan det vara fördelaktigt att bara äta mjuk mat , som soppa eller potatismos , samtidigt bär skenan .

Previous:nothing Next:Hur bevarar jag tandborstar ?

Relaterade artiklar


 • hur man bleka gula missfärgade tänder med naturliga ingredienser i hemmagjord tandkräm
 • tandvård laserbehandling
 • hur man gurgla efter visdom tänder avlägsnande
 • Så för att lindra känsliga tänder
 • tandimplantat återhämtning
 • vad är en dag som för en tandtekniker ?
 • hur man rengör och polera tänderna
 • hur du kan trösta en böld i munnen
 • hur man undviker gingivit ( tandköttsinflammation ) och har friska tänder och tandkött
 • hur man har installerat proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com