nackdelar med tandblekning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-13
Tandblekning processer har kommit långt de senaste åren . Behöver du inte längre behöver gå till tandläkaren för att få dina tänder vit . Du kan nu köpa over-the -counter produkter för att bleka tänderna hemma . Tandblekning är en säker process , men nackdelarna med vitare tänder ofta uppstår på grund av missbruk av over-the -counter produkter . Du kan minimera riskerna för tandblekning genom att följa noga de instruktioner som gavs med din produkt .

Skador

En av de vanligaste biverkningarna av tandblekning produkter innebär ömhet i tänder och tandkött områden . Din mun kan ha en negativ reaktion på kemikalier såsom blekmedel och därför kommer att göra ont , särskilt om du har naturligt känsliga tänder . Eftersom kemikalier med våld ta bort fläckar , kan de ta bort tandemaljen också, vilket också gör tänderna mer känsliga för varma och kalla temperaturer från livsmedel och drycker . Smärta orsakad av den kemiska kommer att fortsätta att skadas förrän du slutar att använda produkten. Även tandkräm som innehåller kaliumnitrat bidra till att minska känslighet whitened tänder för värme och kyla.

Hälsa

Några tandblekning produkter kan innebära hälsorisker för din kropp . Med hjälp av en blekning fack som inte passar anpassningen av dina tänder kan göra att vissa bleka att spilla ut i munnen . Detta kan bränna din mun vävnader och om du sväljer det, du riskerar en orolig mage , illamående , yrsel och kräkningar . Kanske den största nackdelen innebär Färska undersökningar från Georgetown University som har kopplat väteperoxid i blekning gel till cancer i munhålan genom att det utlöser frisättning av fria radikaler celler . Däremot har ny forskning visat inte kopplingen mellan väteperoxid och cancer i munhålan, och ytterligare tester krävs , enligt Dr Chetan webbplats .

Övriga risker

Förutom hälsorelaterade frågor , andra nackdelar finns . Ojämn vithet kan resultat av en kemisk sippra in en sprucken tand eller hålighet . Detta gör att kemikalien över bleka en tand , vilket gör det mycket ljusare än andra tänder . En annan risk blir en besatthet av blekning . En person kan neurotiskt tycker hennes tänder behöver mer blekning till den punkt som enligt John W. Siegal , DDS , det blir en form av kroppen dysmorphic sjukdom , där en person blir konsumeras av fysiska utseende att det stör det dagliga livet . Tandläkare rekommenderar vitare touch- ups med fyra till sex månader , men vissa människor har sina tänder whitened varje månad.

Previous:nothing Next:hur du tar bort envisa plack byggs upp på tandimplantat

Relaterade artiklar


 • koka infektion på tandköttet
 • tandsjukdomar och hjärtsjukdom
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • hälsosamma alternativ till tuggummi
 • plackborttagning med balsamvinäger
 • hur att bleka tänderna på tre sätt
 • barntandvård för barn
 • muskel övningar för TMJ
 • svår tandvärk smärta
 • CVD och tandlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com