tandimplantat instrument

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-18
implantatbehandling verktyg används i den kirurgiska tandläkaryrket . Ett implantat placeras i en persons mun där en permanent tand eller tänder borde ha varit , men har gått förlorade . Implantat är en permanent fix för den saknade tanden och är gjorda för att matcha utseendet och känslan av patientens egna tänder . Många patienter som har haft implantat känner mindre självmedvetna grund av den permanenta karaktären av implantatet , till skillnad från tandproteser eller bryggor , de kan inte falla ut .

Mejslar

Som implantat sätts in i patientens ben , är utrymmet beredd på ett sätt som inga tryckpunkter uppstår mellan implantatet och benet . Mejslar används av tandläkare under implantationsprocessen att incise åsarna i tanden . Mejslar kan skapas med en rak eller svängd mönster för att tillgodose behovet av tandläkare och patient . Slutet av mejsel är mycket vasst att låta tandläkaren att slutföra fint , detaljerat arbete i förberedelserna för placering av implantatet.

Bone Grafters

Under processen med att montera ett nytt implantat , är det ofta nödvändigt att ympa ben från maxillary . Bone grafters , en serie verktyg , omfattar ben komprimatorer , slipmaskiner och skrapningarna ben . Dessa verktyg används av tandläkare för att skörda eller kompakt ben under implantationsprocessen. Ett ben bassängen används för att förhindra tandläkaren rinner skördats ben under förfarandet .

Osteotomer

Osteotomer används för att prep uttaget området i maxillary . Under detta arbete tandläkaren måste förlita sig på mätningar av oseotomes att veta hur långt verktyget är i uttaget. Vissa Osteotomer har också automatiskt stopp för att förhindra att tandläkare från att gå djupt in i patientens uttag . Borrning för långt i uttaget kan påverka framgången för implantation .

sinuslyft

Under implantation sinus membranen måste hävas . En sinus lyft instrument håller sinus membranen ur vägen för implantatkirurgi. Sinus lyft verktyg är i allmänhet lätta att förhindra att tandläkaren från att utveckla trötthet i handen eller handleden . Mest sinus lyftmotorer har en annan hiss inställningarna så att tandläkaren att besluta vilken mängd lyft som behövs .

Previous:nothing Next:frågor om protes bära

Relaterade artiklar


 • oral b professionell omsorg kontra Sonicare FlexCare
 • hur du tar bort fläcken och bleka proteser
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hur att bleka tänderna naturligt och billiga
 • hem rättsmedel för en känslig tand
 • hur man väljer rätt färg protesen
 • hur man le med hängslen
 • hemlagad tekniker för tandblekning
 • hur man kan hjälpa tandvärk innan en rotfyllning
 • hur man återställer en ersättning strålkastare på en ultreo tandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com