tandvård etik frågor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-09
En tandläkare är en erkänd professionell . Eftersom American College of Tandläkare (ACD ) handbok påpekar en professionell är en person med särskilda kunskaper och färdigheter som han eller hon använder för att gynna allmänheten , oavsett ekonomisk vinning. En tandläkare måste ständigt ställa etiska frågor om sig själv gäller sådana frågor som prissättning , behandling , läkare och patient relationer och uppdrag personal för särskilda uppgifter , alltid i åtanke att principen om professionalism .

Hur ska jag hantera Avgifter ?

Trots några fastställda riktlinjer finns för hur mycket du ska ladda dina patienter som tandläkare , American College of Tandläkare handbok påpekar att de avgifter du avgiften bör vara konsekvent och rättvis . Du måste ta samma avgift för en patient som du gör något annat . Också, som ett etiskt utövare , måste du ge tillräckligt med information för en patient så att han kan göra ett välgrundat beslut om hur du planerar att samla in dina pengar , omedelbart eller vid en senare tidpunkt .

Ska jag Resort till Paternalism ?

Det är ett brott mot etiska regler för dig som tandläkare att fatta beslut om en patients räkning för att du personligen anser att en patient är oförmögen att fatta sina egna beslut . Men vad du professionellt är skyldig att göra är att utbilda patienten om alla risker med behandlingen du rekommenderar-eller förfarandet kan patienten vill ha. Som ACD handbok påpekar , om en patient inte är behörig att fatta sina egna medicinska beslut , måste du söka den person som gör dessa beslut på hennes vägnar och förklara för att enskilda behandling och vilka risker kan vara förknippade med det .

Ska jag Datum en patient?

Som Dental Learning hemsida påpekar , är det bäst att hålla personliga relationer och professionella relationer separat . Graden av emotionalismens inblandade i en personlig relation kan verkligen äventyra din förmåga som tandläkaren att göra det bästa , mest objektiva , beslut om att patientens vård . Enligt DL webbplats, om du känner behovet att inleda en sådan relation med en kund , tillkommer det dig att recuse dig av din tandvård ansvar till att patienten .

När ska jag Kompromissändringsförslag patientens integritet ?

Enligt New York State Education webbplats måste du inte avslöja någon " personlig " information om varje kund , utom som behöver få kännedom därom , och även då omfattas av lagstiftningen i ditt tillstånd . Eftersom American College of Tandläkare hemsida påpekar , måste du rapportera tecken på barnmisshandel du hittar i behandlingen av ett barn till rätt Department of Human Services eller barnskyddande , myndigheter i ditt tillstånd .

Previous:nothing Next:hur är en full- mun debridering till?

Relaterade artiklar


 • hur man får tandställning till ett lägre pris
 • hur man kan bli av förhårdnader under tandproteser
 • barns tandhälsa bidrag
 • Risken för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • vattenkraft tandtråd ficka pal jet tips
 • vad är meningen med barntandvård ?
 • gör det själv dentala mössa cement
 • hur man byter tänder i tandproteser
 • hur man gör faner ser naturliga ut
 • hur man förbereder växtbaserade hem rättsmedel för tandköttsinflammation tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com