typer av bakterier som finns på tandborstar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-16
Forskare har funnit mer än 10 miljoner bakterier som lever på en enda tandborste . Det är så många som du hittar på en toalettborste . Toalett bakterier och tandborstar har direkt kontakt på grund av avdunstat toalett vatten som är i luften i ditt badrum . Oddsen för kontaminering är högre om ditt badrum är dåligt ventilerade . Tandborstar brukar bli förorenat i så lite som en vecka till en månad efter den första användningen och innehåller flera farliga bakterier .

Influensa Virus

influensavirus , som ofta finns på tandborstar , är en sjukdom som orsakas av RNA virus ( virus som har ribonukleinsyra som deras genetiska material ) som infekterar luftvägarna . Influensa symtom är feber , hosta , huvudvärk och trötthet. Vissa personer utvecklar halsont , kräkningar och diarré . Enligt Medicin Net kan influensa leda till mer allvarlig sjukdom och även dödsfall .

herpes simplex I

Herpes simplex virus I ( HSVI ) orsakar infektion som kan påverka mun , ansikte och hud . Många kan ha viruset utan symtom , men för vissa , blåsor ( kallas munsår eller blåsor feber) nära det område där viruset in i kroppen . I fråga om en tandborste , innebär detta i och runt munnen . Herpesinfektioner tenderar att återkomma så ofta som en gång i månaden .

streptokocker Bakterier

Streptokockinfektioner variera från mild orsakar halsont , till dödliga , vilket nekrotiserande fasciit ( den " köttätande " sjukdom) . Enligt Medicin Net , det finns fler än tjugo olika typer av streptokockinfektioner i bakterier, men grupp A , påverkar huden och halsen , är den typ som ofta finns på din tandborste . Denna typ orsakar halsfluss och mindre hudinfektioner som impetigo . Typ A kan orsaka mer allvarliga problem om den går vidare i kroppen , till exempel i blodet , och kan leda till hjärnhinneinflammation eller lunginflammation.

stafylokocker Bakterier

stafylokocker bakterier orsakar bölder , kokar , och hudinfektioner. De flesta stafylokocker bakterier är resistenta mot antibiotika , vilket gör dem svåra att behandla om de blir allvarliga .

E. Coli

E. coli ( Escherichia coli ) är en bakterie som normalt finns i tarmarna . Det är inte skadligt när inuti tarmen och kolon , men plötsligt utanför , kan E. coli- bakterier sprids sjukdomen . E. coli kan spridas från person till person via avföring , och detta är hur det hamnar på din tandborste . Symtom på E. coli infektion inkluderar blodig diarré och svår buksmärta och ömhet utan feber .

Candida albicans

Candida albicans är en jästsvamp som lever i mun, hals , tarmar och urogenital -tarmkanalen ( organsystem i reproduktiv och urinvägarna ) och anses vara en normal del av organismerna i vår nedre mag-tarmkanalen . Ett friskt immunsystem håller tillväxt av jäst i schack , och candida ger inga symtom . Men enligt Pediatric tandhälsa, om immunförsvaret är svagt , ett tillstånd som kallas muntorsk kan uppstå. Candida virus kan frodas i den perfekta miljön din tandborste ger . Det kan orsaka många sjukdomar kännetecknas av en rad symptom . Dessa kan vara lindriga som nästäppa , blåsor i munnen , ont i halsen eller buksmärta , eller de kan vara allvarliga som trötthet , yrsel och humörsvängningar.

koliforma bakterier

Koliforma bakterier som finns på din tandborste vanligtvis kommer från avföring . Förekomsten av denna bakterie inte kan vara skadligt i sig , men om fecal koliform hittas , betyder det att du förmodligen har andra sjukdomsframkallande organismer tillsammans med den.

Förhindra tandborste Förorening

För att förhindra kontamination tandborste , Pediatric Dental hälsa rekommenderar att du ändrar din tandborste minst var tredje månad . Om någon i ditt hem blir sjuk , ändra tandborstar så snart som möjligt . Förvara tandborstar på väl ventilerad plats och aldrig rum i en sluten behållare. Desinficera din tandborste dagligen genom att placera tandborstar över natten i en blekmedel lösning ( 1 del blekmedel och 4 delar vatten ) . Skölj i rent vatten och låt lufttorka . Du kan också rengöra tandborstar genom att köra dem genom diskmaskinen varje natt och låter lufttorka .

Previous:nothing Next:tandimplantat svårigheter

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av tandvärk från socker känslighet
 • Hur hängslen för tänderna arbete ?
 • beteende förvaltning i barntandvård
 • hur man bleka tandbroar
 • gemensamma tandläkarens nödsituationer
 • Hur är tänderna numrerade i den mänskliga munnen ?
 • hur man kan bli av dålig andedräkt omedelbart
 • post visdomstand borttagning råd
 • Statsbidrag för tandvård
 • hur man kan stoppa dålig andedräkt lätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com