typer av fasta hängslen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-15
Fasta hängslen sitta kvar till tänderna under hela behandlingen . Förr i tiden var fast tandställning av metall men nu andra material finns tillgängliga. Fast tandställning använda en rad konsoler och ringar som är monterade på tänderna och ihopkopplade genom en tråd . Utformningen av denna typ av ortos tillåter justeringar som måste göras under hela behandlingen. Fasta hängslen måste justeras för att dra tänderna i önskad position .

Metal

Metal är fortfarande det vanligaste materialet som används för framställning fast tandställning eftersom de är det billigaste . En annan fördel med metall hängslen är att de har inga begränsningar när det gäller de villkor de kan användas för att behandla . När man använder fasta tandställning av något slag, kan behandlingen pågå under sex månader till två år beroende på vilket problem som behandlas .

rostfritt stål

Rostfritt stål används också för tillverkning av fast tandställning . Hängslen av rostfritt stål täcker mindre av tanden , vilket gör dem mindre märkbar . Rostfritt stål hängslen är praktiska , pålitliga och arbeta snabbt . Fast tandställning i rostfritt stål är lite dyrare än hängslen av andra metaller .

Färgat

Färgade fast tandställning är bara standard metall hängslen som används färgad tråd . Färgen på kabeln kan ändras vid varje besök till tandläkaren. De färgade tråden ändrar inte behandlingens längd eller göra hängslen fungera bättre . Det det bara gör bära hängslen lite roligare än den var tidigare .

Lingual

lingvist hängslen sätts på insidan av tänderna istället för utanför , vilket gör dem mindre märkbar . Det finns vissa nackdelar med lingvist hängslen . Den första är att de inte kan användas för att rätta till alla problem . Lingvist hängslen kan bara användas för att göra smärre justeringar i tänderna . Ett annat problem är att initialt tungan kan bli irriterad och öm skaver mot tandställningen . Tal kan också påverkas i flera dagar tills patienten vänjer sig bär hängslen .

Keramik

Keramiska hängslen blir allt mer populära eftersom de är tydliga och mycket mindre märkbara än andra typer av hängslen . Denna typ av hängslen tilltalar människor som är medvetna om sitt utseende . Nackdelarna med keramiska hängslen är att de är mer ömtåliga . Detta innebär att patienten måste ta hand om hängslen bättre . Den elastiska band tenderar att missfärga mellan besöken hos tandläkaren och de är dyrare än metall hängslen .

Previous:nothing Next:dentala proteser typer

Relaterade artiklar


 • kan framtänderna vara relaced med tandimplantat ?
 • olika dentala instrument
 • hur man gör hemmagjord tandkräm
 • hur man prep en tand för en krona
 • Vad gör man om barnet börjar besöka tandläkaren sent
 • hur du gör dina tänder mindre känslig
 • hur du lagrar en del plast tänder bron när den inte bär det
 • hur man ska behandla svullet tandkött i munnen
 • alternativ till tuggummi flikkirurgi
 • program för hjälp med tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com