vanliga tandläkare frågor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-12
Vi vet alla tandhälsa är viktigt för en frisk , vackert leende . Men efter att ha god tandhälsa innebär att veta mer än bara hur man ska borsta och tandtråd . Det är viktigt att utbilda dig själv om de många olika tandsjukdomar och korrigerande behandlingar som finns idag så att du kan fatta bra beslut om skötsel och underhåll av dina tänder .

Hur Hål form ?

När du äter mat som innehåller socker och stärkelse , stannar återstoden av dessa ämnen fastnat på tänderna . Den normala bakterier inuti munnen livnär sig av dessa socker och stärkelse och få dem att omvandlas till syror . Bakteriebeläggningar bildas av en blandning av din saliv , bakterier , sur och ytterligare matrester som sedan fastnar på tänderna . Syror i plack äta genom tandemaljen och skapa hålen vi kallar hålrum .

Vad är en rotfyllning ?

En rotfyllning är en procedur som vanligen utförs för att rädda ett allvarligt smittat eller skämda tand . Under förfarandet är nerven och massa av tanden bort och insidan rengörs och beläggs med ett skyddande ämne . Det sista steget i en rotfyllning innebär ofta att placera ett stöd på tanden för stabilitet och en krona för att skydda ytan som finns kvar på tanden. Trots sitt rykte en rotfyllning kan göras idag med lite eller inget obehag .

Vad är bättre ? Tandläkare tandblekning eller affären Blekning ?

Både affären och tandläkare förberedda blekning lösningar är effektiva för vitare tänder . Det finns dock ett par anledningar till varför blekning lösningar som din tandläkare kan vara en överlägsen val . Först tandblekning magasinen är anpassade monteras på tänderna , medan affären blekning fack är bara utformade för att passa i munnen . Eftersom blekning lösningar irritera tandköttet , skräddarsydd brickor Förvara lösningen på dina tänder i stället för att tandköttet . Gum irritation är också anledningen till att affären blekning lösningar är svagare än tandläkare-medföljer brickor . Således tandläkare brickor är starkare och blekmedel vitare , med mindre irritation tandköttet .

Vilken tandkräm är bäst ?

Det spelar ingen roll vilken tandkräm du väljer att använda . Det viktigaste är att borsta själva processen. De flesta tandkrämer som finns idag innehåller ett milt slipmedel som hjälper att ta bort plack från tandytor . Det är också möjligt att använda bakpulver blandat med 3 procent väteperoxidlösning stället för tandkräm , om du föredrar . Den natriumbikarbonat i bakpulver , Bortsett från att vara ett mjukt slipmedel , kan förebygga hål genom att neutralisera de syror som finns i plack .

Previous:nothing Next:sätt att hitta en tandläkare

Relaterade artiklar


 • barn & unga tandläkare
 • om flexibelt proteser
 • hur man gör en naturlig munnen tvätta
 • hur man ska behandla Staph infektioner från abscessed tänder
 • varför tänder gulnar
 • Skillnaden mellan fast och tillfälligt tänder
 • hur man lindra smärtan av hängslen
 • hur man ska spendera mindre för vita tänder
 • tandsjukdomar och diabetes
 • kvalifikationer för att bli tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com