vilka verktyg gör ortopeder använder varje dag ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-01
Den medicinska disciplinen ortopedi behandlar muskuloskeletala systemet. Det muskuloskeletala systemet består av ben , leder, muskler , ligament , senor , nerver och hud . Ortopedi är delvis en kirurgisk disciplin men ortopeder också ha icke-kirurgiska tillämpningar . Den ortopediska Processen omfattar inte bara kirurgiska instrument , men medicinska , fysiska och rehabiliteringsmetoder . Kirurgi kan ses som en sista utväg för att återställa funktionen i rörelseapparaten efter en olycka eller en sjukdom om medicinska eller rehabiliterande metoder kan inte användas .

röntgenapparat

I vissa fall en röntgenapparat är viktigt att diagnosen processen för ortopeden . Ortopeden använder röntgenapparater regelbundet om inte varje dag . En röntgenapparat kan visa ortopeden skillnaderna inuti muskuloskeletala systemet av patienten och ge dem en bättre grepp om problemet att patienten står inför . En röntgenapparat kan användas för att diagnostisera många problem in i kroppen genom bilder maskinen tar av det inre arbetet i skelettet .

specialiserade verktyg

Många av de verktyg en ortoped använder samma namn som verktyg som vanligen används av en snickare . Hammare , sågar och borrar är alla verktyg som ortopeden använder för olika sysslor såsom mejsling bort på liktorn drabbade-fogar eller sågning genom ett ben för att göra en ren reparation . En ortoped behöver använda en borrmaskin för att göra hål för skruvar för att binda metaller till ben brutna ben och armar ibland .

Bindande Verktyg

Som tidigare nämnts , verktyg ortopeder använda likna snickare verktyg . Dessa inkluderar skruvar och cement . Skruvar används för att hålla ett ben på plats som ortoped tillämpar en metall skena till en spräckt ben . Borrar används för att göra nitad hål i benet , är den metall placeras över hålen och skruvar drivs i benet för att hålla metallbitar på plats på benen . När skruvarna är inte det bästa alternativet för detta förfarande kan en metalltråd vara tätt och säkert virad runt benet som håller metall skenan platt mot benet. Cement , till exempel , används när det finns ett splittrat ben i ett ben eller arm , och bitar av ben behövs för att fästas ihop för läkningsprocessen . Skruvar används också för att hålla lederna på plats efter en operation . Skruvarna kan komma ut efter den läkande processen eller de kan vara ett permanent tillägg till det gemensamma .

Previous:nothing Next:hur länge ska brickor bäras under i - blekning hemma ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av halitosis
 • hur man vet när du behöver tandställning
 • skäl att välja en tandhygienist
 • hur man får tandvård hjälp för billiga
 • hur man korrekt använda tandtråd på tänderna
 • Sonicare borsta tips
 • tandsköterska guide för rotfyllning
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna i två minuter
 • hur man tar hand för munnen efter att ha en tand drog
 • hur man sköter om en skräddarsydd nattvakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com