xylitol fördelar för tänderna

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-06
Xylitol är ett sötningsmedel som används i godis och tuggummi . En söt kolhydrater i bruk för mer än ett sekel , är det kemiskt liknar trä socker och kommer från lövträd , främst björk . Xylitol finns också naturligt i majs och många frukter , och finns även inom den mänskliga kroppen som en produkt av normal ämnesomsättning.

Övergripande Oral hälsa

Mer än två årtionden av kliniska prövningar stödjer användningen av xylitol i tuggummi som socker substitut . Xylitol uppmuntrar produktionen av saliv , vilket är viktigt för att förebygga och minska plack byggs upp på tänderna . Det ökar också pH-värdet i saliv , som hjälper hämmar bakterietillväxt på tänderna och tandköttet . Enligt studier som utförts av tandläkare på den pediatriska avdelningen för Yeditepe University i Turkiet , minskad daglig användning av tuggummi med xylitol betydligt halterna av skadliga bakterier i munnen . Förutom att minska skadliga bakterier , hämmar xylitol också jäsning av munnen bakterier . Ökat flöde av saliv hjälper till att rensa munnen på bitar av mat , vilket ytterligare bidrar till att mindre bakterier i munnen .

Cavity Förebyggande

Enligt National Center for Biotechnology Information , visade Yeditepe universitets tandläkare under 1970 en lägre förekomst av karies bland barn och vuxna som regelbundet tugga tuggummi som innehåller xylitol . Enligt UnboundMedicine . com , kliniska prövningar som utförs av KK Mäkinen och andra 1995 uppvisade en signifikant minskning av incidensen av håligheter när barn regelbundet använder xylitol innehåller tuggummi . Kliniska prövningar har framgångsrikt visat att xylitol använda stimulerar produktionen av saliv och sänker pH-värdet i munnen, vilket hämmar tillväxten av skadliga bakterier och plack utveckling och därmed bidrar till att förhindra karies .

Behandling av karies

När en hålighet har inträffat på tandytan , tuggummi sötat med xylitol kan hindra ytterligare försämring av tandemaljen . Enligt Obundet Medicin hemsida , har studier rapporterade redan 1962 att xylitol kan vara ett stöd i remineralization (tillväxt av emalj ) i tandytan där en hålighet är liten . Om patienten håller hålighet klara av matrester och tuggar xylitol innehåller tuggummi regelbundet kan karies bli arresterade och remineralization kan förekomma . Resultaten från kliniska prövningar av xylitol på barn i Belize som lider av karies har rapporterats i den internationella Dental Journal 1995. Efter 18 månaders användning , observerade kliniker Arrested Development och remineralization av befintliga håligheter .

Previous:nothing Next:Vilka är de olika former av nedre människoben i käken ?

Relaterade artiklar


 • information om tuggummi ympning
 • hur man tar hand för munnen efter att ha en tand drog
 • komplikationer av oral kirurgi
 • dike mun och Periodontala sjukdom
 • hur man fixar en tandkrona
 • hur man använder tandvård verktyg hemma att ta bort plack
 • interventioner för att ersätta saknade tänder och förvaltning av mjuk vävnad för dentala implantat
 • kan tandvård faner blekas ?
 • hur du tar bort fläckar på tänderna naturligt
 • Hur berätta om du behöver för att bleka tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com