Lätt att få lim bort av tandproteser

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-23
Proteser är en uppsättning av konstgjorda tänder som passar över tandköttet . Protes lim , mer känd som protesen lim eller tandkräm , hålla tandprotes på tandköttet . Hushållens lim ska aldrig användas i stället för protes lim . Använda super lim för att hålla proteser på plats är inte bara giftig , det kan kräva kirurgiskt avlägsnande

Installation

För att lättare ta bort protes lim , se till att använda den minsta mängd lim som krävs för att säkra tandprotes till tandköttet . linje . Tre ärtstora mängder lim klistrar upp på käken åsar och mitten tänder kommer att erbjuda ett säkert grepp . Självhäftande sprider ut som den komprimeras mellan proteser och tandköttskanten . Protes lim bör avlägsnas minst en gång om dagen . De flesta tandläkare lim är inte avsedda att vara längre än 12 timmar för att underlätta avlägsnandet .

professionella städare

Blötläggning proteser natten i en professionell förening , såsom Fixodent Denture Cleanser System med ProGuard eller Polident Cleanser , är den bästa sätt att lösa protesen lim . Fixodent och Polident tillverkar också protesen lim . Med samma märke av lim och professionell förening ger bäst städresultat , eftersom varje protes rengöringsmedel har lite olika ingredienser . De flesta bärare bort proteser på natten och lämna dem i blöt i en rengöring förening .

Varmvatten

Använda extremt varmt vatten hjälper mjuka upp dentala lim . För att uppnå bästa resultat , låt tandprotes att sitta i ett glas rykande hett vatten i minst 10 minuter . Efter att ha kört proteser genom varmvatten , tvål , en tandborste och rinnande vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande lim . Varmt vatten kommer inte att agera som desinfektionsmedel .

Bleach

En blekmedel , såsom Chlorox , kommer att mjukna tandvård lim för lättare borttagning . Späd en del blekmedel med 10 delar vatten . Bleach dödar även bakterier på protesen ytor och förhindrar missfärgning av falska tänder . Proteser bör blötläggas i ca 30 minuter . Alla tandvård lim som inte har löst kan tas bort med en mjuk tandborste . En tandläkare plocka kan användas för att avlägsna lim från tuffa att nå områden . Blötlägg inte tandproteser med metallkomponenter i blekmedel .

Vinäger

Ättika ( ättiksyra ) är en ljus syra som fungerar väl för att lösa tand lim . Ättikslösning också kan döda några bakterier på protesen ytor . Använd ättika i en en -till- en förhållande med vatten . Blötlägg tandprotes i lösningen i ca 30 minuter . Ta bort mjuk dentala lim inlåning med en tandborste . Förutom uppmjukning dentala lim , kan ättika Lös tandsten som har byggts upp på tandproteser .

Previous:nothing Next:innehållsämnen i tandfyllningar

Relaterade artiklar


 • nackdelar med att bära en bettskeneterapier
 • hur man rengör en nattvakt
 • Så för att lindra din TMJ smärta
 • vad är meningen med m.o.l i tand- termer ?
 • skolor som erbjuder utbildning iv sedering för tandläkare
 • post visdomständer avlägsnande
 • hur man får vitare tänder med hjälp av hem poducts
 • hur man gör xylitol spola
 • Vilka är orsakerna till dålig ocklusion ?
 • information om folkhälsa tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com