nackdelarna av dentala faner

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-08-26
Dental fanerytor är tunna skal av plast eller porslin som är bundna till tänderna för att förbättra utseendet på ditt leende . Faner är vanligen för det främre och toppar av tänder . De kan användas för att täcka flisas eller dåligt anpassade tänder eller stänga luckor mellan tänderna . Faner kräver mindre formar och arkivering än kronor , men erbjuder mer bestående än bindning .

dåliga kandidater

Vissa personer kan vara sämre kandidater än andra för dentala faner . De med dålig , svag eller ohälsosam tänder , såsom de med tandlossning , röta , frakturer eller stora fyllningar är inte den bästa patienter för faner . Även de som är tand clenchers eller slipmaskiner kommer sannolikt att skada faner . Dessutom kan de som biter på naglarna eller tugga på is , pennor eller andra hårda föremål skada faner .

Process och Kostnad

Kostnaderna för tandvård fasader varierar beroende på vilken typ av faner används . För kompositfyllningsmaterial skalfasader kostnaden är ca $ 250 en tand . Porslinsfasader genomsnitt ungefär $ 900 till $ 2500 en tand . Lumineers är $ 700 till $ 1000 per tand .för att få tandvård faner , behöver du i genomsnitt fyra besök till tandläkaren. En del av processen innebär att ta bort en halv millimeter av yta emalj från tänderna som ska repareras genom faner . En lokalbedövning kommer att behövas för detta .

framtida problem

En del patienter klagar över känslighet efter att ha fått sina tänder fasader , i synnerhet för kall eller varm mat och vätskor . Detta beror på avskaffandet av emalj . Faner är permanenta , så om resultaten är inte helt tillfredsställande , har du några alternativ för att rätta till dem . Matchande nyanser är inte en perfekt process heller, du kanske inte tycker skillnaden mellan tänder som är fanerade och de som är ensamma .Faner kan flisas eller skadas , och sedan hela fasaden måste bytas ut och kan inte repareras . Fasader får inte pågå i mer än 15 år . Tandröta med faner är fortfarande möjlig och kan kräva ersättning faner med en krona .

Previous:nothing Next:hur ofta skall tandprotes utvärderas ?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort tandsten från tandproteser
 • som uppfann tandborstställ ?
 • hur man registrerar med en NHS tandläkare
 • tandvård turism i Indien
 • hur man kan undvika att få tandköttsproblem
 • hur man fixar flisas tänder
 • vad som väntar med kompositfasaderna
 • hur man hjälpa till att bota dålig andedräkt
 • hur du utför daglig städning protes
 • hur man gör tandblekning gel hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com