tandvård tips att bleka tänderna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-23
Vita tänder gå långt för att förbättra personliga utseende , ljusnar leenden och projicera en frisk bild . Som sådan , folk går ofta bra --- och ibland kostsamma eller potentiellt skadliga --- längder att bleka tänderna. Men många enkla, billiga och naturliga tandvård tips hjälpa vitare tänder och hålla dem vita i det långa loppet .

Dental Underhåll

Förebyggande åtgärder hjälpa tänder kvar vit och minska nuvarande missfärgning . Borsta och använd tandtråd regelbundet för att bekämpa fläckar , förebygga karies och minska Tarter och plack . Det är bäst att borsta tänderna efter varje måltid , om detta inte är möjligt , spola munnen med vatten för att förhindra missfärgning . När du använder affären tandhygien produkter , kontrollera om fluorhalten . Medan många tandkrämer och några vattentäkter innehåller fluor , får för mycket av den kemiska missfärgar tänderna . Likaså kan munvatten med hög alkohol eller klorhexidin innehållet orsaka missfärgningar, naturläkemedel antibakteriella munvatten lindrar detta problem .

Helpful Foods

Även om vissa livsmedel kan ge fläckar på tänderna --- som kan förebyggas genom att borsta efter måltid --- andra hålla dem vita . Jordgubbar mosade till en pasta eller gnuggas direkt på tänderna tjäna som blekmedel . Var noga med att grundligt skölja munnen med vatten efter att jordgubbar att bleka , eftersom alltför mycket av fruktens syra kan skada tänderna . Selleri, morötter , broccoli och gurkor har en naturligt slipmedel struktur som fungerar som en organisk vitare tandborste av slag. Kanske mest populära , citroner fungera som en organisk hem botemedel tandblekning , som frukten är citronsyra skär genom fläckar . Likaså gnuggade orange och andra typer av citrusskal på tänderna hjälpa blekning process . För extra kick , slipa peeling med citronsaft , salt och lagerblad . Var försiktig när du använder citrus att bleka , medan den sura egenskaper bidra till att avlägsna fläckar kan för mycket äta genom tändernas emalj

Andra Naturläkemedel

bakpulver fungerar som en naturlig och lättillgänglig tand blekning åtgärda . Blanda det med bara ett stänk av salt och en mössa full av vit ättika för att göra en naturlig blekning tandkräm hemma . Lägg peroxide att bakpulver för en av de mest effektiva blekning combos . Undvik att svälja denna blandning och skölj med vatten efter användning. Även lite mer obskyra , kaliumhydroxid --- även känd som lut eller aska --- fungerar som blekmedel . Denna extrema åtgärd kan göra mer skada än nytta , men eftersom det skadar emaljen .

Saker att undvika

En av de bästa tips för vitare tänder är att hålla tänderna vita i första hand . För att undvika fläckar och missfärgningar , hålla sig borta från alla slags tobaksbruk , vare sig det är tugga eller rökning . Drick tänder-färgning vätskor som kaffe och te sparsamt . Vid sidan av dessa tre mördare syndarna får cola och vin fläcken också tänder . Undvika dessa saker hjälper till att förhindra ytterligare skador på missfärgade tänder . Var noga med att borsta efter att ha förtärt potentiellt missfärgas mat för att hålla tänderna vita som möjligt .

Previous:nothing Next:Lätt att få lim bort av tandproteser

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort fläckar på tänderna naturligt
 • hur man får hängslen till ett nedsatt pris
 • hur man hanterar den övre plattan av löständer
 • hur man underhåller vita tänder
 • hur man ska behandla karies naturligt
 • Finns det accupunture för tandvärk ?
 • växtbaserade vitare
 • bör jag byta en 45 år gammal tandkrona ?
 • hund rengöring av tänder utan bedövning
 • intraorala röntgen för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com