komplikationer med laser tuggummi behandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-10-23
Utvecklingen av laser tandvård förknippas ofta med behandling av sjukdomar i tandköttet. Förfarandet skiljer sig från traditionella kirurgi som gör fysisk kontakt med patienten . Laser tuggummi behandling medför både risker och fördelar , och dess effektivitet beror på varje individs specifika fall .

Procedure

Den traditionella tandvården använder ett roterande verktyg med olika mekanismer för att behandla tänder och tandkött , eliminerar laserbehandling av behov av någon fysisk kontakt . Dessutom finns det inget behov av vatten för att rensa ut skräp under en procedur .laseranordning kan vara specialiserade för att utföra en rad funktioner , från blekning till kirurgi . I samtliga fall bär patienten skyddsglasögon för att skydda sina ögon från den starka strålar . Beroende på vilken del av munnen eller tänderna behandlas, är lasern ändras till de lämplig våglängd . Eftersom olika områden svara på specifika våglängder ger denna finjustering tandläkaren att rikta det drabbade området utan att skada andra områden .

Fördelar

laserkirurgi erbjuder vissa fördelar för patienten . Enligt Dr David Hornbrook , en San Diego kosmetisk tandläkare , finns det mindre behov av anestesi. American Academy of Parodontologi anger också att när laserbehandling är framgångsrik , det är mindre blödning och svullnad upplevs av patienten under och efter operation . Robert J. Schulhof från Centers for Dental Medicine har åberopat senare forskning som visar hur laserbehandling för tandköttsproblem kan också minska risken för diabetes , samt minska risken för för tidig födsel hos gravida kvinnor.

Risker

Enligt American Academy of Parodontologi finns det inga avgörande bevis för att laserbehandling är överlägsen traditionella metoder för tandläkarvård. De risker som följer med laser tuggummi behandling ligger främst i våglängden och effektnivåer av lasern . Om dessa felaktigt används kan de orsaka skador på tandköttet .

Medicinska komplikationer

Laserbehandling är inte lämpligt för alla patienter som har sjukdomar i tandköttet. Lynn Tandvård stater som ideala kandidater har tuggummi fickor som är större än 5 mm , vilket tyder på allvarligare sjukdomar i tandköttet på grund av en större förlust av ben -stöd. Patienter med gummi fickor mindre än 5 mm klassificeras som har klass 1 " ytlig gingivit " och bör inte söka laserbehandling .

Andra komplikationer

Även laser tuggummi behandling vanligtvis kostar lika mycket som traditionell kirurgi , planer många försäkringen endast täcka en del av denna kostnad . Beroende på den omfattning som krävs av laserbehandling kan priserna variera från $ 500 till $ 2. 000. En patient bör diskutera betalningsalternativ med henne försäkringsbolag och tandläkarens före behandling .

Previous:nothing Next:Namnen på människors tänder

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar rotkanaler ?
 • hur är faner monterade ?
 • hur man gör etiketter för CD
 • hur du tar bort kudden grepp från löständer
 • pediatriska tandvård frågor
 • tandläkarens nödsituation protokoll
 • hur att bleka tänderna - enkelt tandblekning tips
 • Det är trigeminusneuralgi eller bara en tandvärk ?
 • knep för att lindra smärtan av tandställning
 • vad är meningen med m.o.l i tand- termer ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com