steg på att få barn tandställning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-10-24
Hängslen bli en del av livet för många barn med sneda tänder . Processen att räta tänder med tandställning kan ta månader eller år . Eftersom ditt barn kommer förmodligen att dessa hängslen under mycket lång tid , vill du se till att du inte bara hitta en ortodontist som du litar på , men också välja rätt typ av hängslen och förbereda ditt barns mun ordentligt för att få tandställning sätta på .

ortodontist

Det första steget för att få ditt barn hängslen är att hitta en ortodontist . För att hitta en ortodontist som gör ett bra arbete , be närliggande vänner och familj för deras rekommendationer. Chansen är stor att någon du känner har fått hängslen för sina barn . Du kan också söka upp ortodontister i telefonboken . Många ortodontister erbjuder kostnadsfri rådgivning , så när du hittar några läkare som du är intresserad , ring och upprätta samråd möten . För att du väljer en ortodontist som erbjuder en ordentlig och ärlig behandlingsplan , konsultera minst två olika ortodontister . Detta samråd bör innehålla en behandlingsplan och en beräknad kostnad som inkluderar tillämpning av hängslen , åtstramning och anpassning, samt borttagning av tandställning. Kom ihåg att balansera kostnaderna mot kvaliteten på arbetet .

typer av hängslen

När du hittar en ortodontist som du känner dig bekväm med , dig, ditt barn , och läkaren måste besluta om vilken typ av hängslen att få . Om du och ditt barn besluta om metall hängslen kan du välja silver eller guld hängslen . Olika färger kan också placeras i hängslen gör dem roligare för ett barn . Dessa hängslen är oftast det billigaste typen . De korrigerar också ditt barns tänder på kortast möjliga tid och sällan bryter av. På nedsidan , metall hängslen är mer synliga än andra typer och de kan störa ditt barns tandkött mer än keramiska hängslen .Lingual hängslen är metall hängslen som tillämpas på baksidan av ditt barns tänder i stället för framsidan, vilket gör dem nästan omöjliga att se . Däremot kan inte alla ortodontister tillämpa dessa typer av hängslen eftersom speciell utbildning krävs . Lingvist hängslen är dyrare än traditionell metall hängslen och kan orsaka svårigheter att tala och smärta i tungan .Keramiska hängslen är vita för att smälta in med tänderna och kan inte ses på avstånd eller i skolan bilder och andra bilder . De är också starka och är inte benägna att bryta eller faller ditt barns tänder . Men keramiska hängslen är oftast dyrare än den traditionella metall hängslen och med det att barnet har att bära dem kan vara längre .Om din ortodontist bedömer att ditt barn spelar inte har kraftigt sneda tänder eller en stor över eller under bett , kan han kunna få osynlig tandställning . Dessa är tydliga , plastbrickor som skapats för att passa barnets tänder . De motstå färgning , är lätta att rengöra , och tenderar att irritera ditt barns tandkött mindre än andra hängslen . Osynlig tandställning kan kosta mer än andra hängslen , dock , och barnet fortfarande kan behöva traditionella hängslen innan de fick sin osynlig tandställning .

Att få tandställning På

Slutligen måste du boka tid för att få sätta hängslen på . Innan du tar ditt barn att denna utnämning , se till att han borstar tänderna bra , flosses och använder munvatten . När du anländer till ditt barns besök kommer ortodontist sannolikt borsta tänderna en gång till bara för att säkerställa att de som är rena som möjligt . Du kanske vill ha ditt barn sätta några chap stick på hans läppar innan ortodontist börjar sätta hängslen på eftersom barnet inte kommer att kunna våta läpparna medan läkarna arbetar på tänderna. Hela processen för att tillämpa hängslen till toppen och botten tänder tar ungefär två timmar .

Previous:nothing Next:Hur hittar jag enat sjukvård tandvård leverantörer ?

Relaterade artiklar


 • historien om tandvårdsförsäkringen
 • hur man får en MR med hängslen på tänderna
 • hur man får den vitaste tänder snabbt
 • beteende förvaltning i barntandvård
 • hur man gör en akryl protes
 • hur man hittar Invisalign föredragna leverantören
 • hur man splint en tand med komposit
 • hur man besluta om den bästa tänderna vitare förfarande som passar dig
 • Hur får man en ljus leende
 • visdomstand infektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com