typer av orthodonic hängslen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-10-22
En del personer inte har ler de skulle vilja . Lyckligtvis har tekniken kommit tillräckligt långt för att erbjuda alternativ för att räta tänder . Även det billigaste hängslen är dyra och inte alla typer är tillgängliga för varje patient . De typer som finns beror på hur allvarligt ditt tillstånd är .

Metal

Metal hängslen är de minst dyra även på $ . Rostfritt stål är den metall som används för denna typ . De kräver ständig anpassning och används för svårare förhållanden . Nackdelen med att bära metall hängslen i de kan färga tänderna . Individer väljer dessa kan välja färgade hängslen och ändra färg vid varje besök . Även guldpläterade stål finns för metall hängslen .

Keramik

Den största orsaken till individer att välja keramiska hängslen är att de är mindre synliga och mer naturlig . De kan vara matcha den naturliga färgen av patienterna egna tänder . Keramiska hängslen göra avtryck eller missfärgas och de är lika starka som metall hängslen . De är dock dyrare än metall hängslen och ta längre tid för tänderna att uppnå patientens önskat resultat .

Rensa

En annan metod för att göra hängslen osynlig är att bära tydliga hängslen . Andra än den tunna tråd som löper över parentes , är den tydliga hängslen i ren mono safir i princip osynliga .

Lingual

Detta är det enda verkliga sättet att se hängslen ses inte . De är inställda bakom tänderna och varje konsol är skräddarsydd för att passa patientens tänder . Tyvärr är det svårt att tala vid första och en patient kan få flera skärsår och sår under behandling tills de vant sig vid hängslen . Dentalvax kan användas för att minska risken för nedskärningar på tungan .

Invisilign

För individer med endast smärre problem , är detta det bästa alternativet. De är gjorda av plast , passar på tänderna och måste bytas ut varannan vecka . Ortodontister skall ha särskild utbildning av Justera Technologies att tillämpa dem .

Damon hängslen

Detta är en av de senaste i tandreglering teknik . Damon hängslen är tillverkade av kirurgiskt rostfritt stål och klart harts . Tekniken händer i hur ledningar kan släppas på hållarna genom att helt enkelt trycka ordentligt på bilden avtryckaren på fästet . Annat än att arbeta de riktigt samma sak som metall hängslen .

Previous:nothing Next:hur man kan förhindra en kräkreflex med löständer

Relaterade artiklar


 • hur du gör din egen tandkräm för att spara pengar
 • hur man borsta tänderna ( barn )
 • vad är dentala lim ?
 • de bästa sätten att limma proteser
 • Vilka typer av sedering används i tandvården ?
 • hur att neutralisera surheten tungan
 • vad är skillnaden mellan munvatten & mun skölj ?
 • hur kan lysa dina tänder med peroxid
 • Waterpik makt flosser tips
 • akryl kontra porslin ocklusion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com