Vad kostar det för vuxna tandställning?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-21
Om du inte har tandställning som barn , kände du förmodligen att du var kommer undan med något stort . När allt hängslen är en av de mest allmänt pinsamma delar av att vara en tonåring , och nästan alla kommer ihåg åtminstone ett fall av att bli retad eller hånade för att vara en " metal mun . " Men som vuxen kan du känna dig annorlunda . Inte få hängslen tidigt i livet kan leda till allvar sneda tänder som växer värre som du ålder . Lyckligtvis är det inte för sent . Vuxna hängslen är ett alternativ för någon , men du måste förstå alla följder av denna typ av vuxen tandreglering innan du investerar i den .

Funktion

Vuxen hängslen , precis som unga hängslen , är utformade för att räta ut och anpassa tänder . Tänderna måste vara raka så att du kan rengöra dem ordentligt och så att tandköttet kommer att förbli friska . Vuxna hängslen rätt dåligt tänder och kan också reparera spridas mellan tänderna som har skett under åren .

Tidsplan

Vuxen hängslen tar längre tid att fungera eftersom din mun inte längre växer . Som ett resultat kommer din underhållsavgifter vara högre än de skulle vara för ett barn eller tonåring att få hängslen eftersom du kommer att kräva mer mottagningsbesök . Men du kommer förmodligen också få bättre resultat än de flesta ungdomar som ofta försummar att bära sina följen och göra andra saker som gör kosmetiska och medicinska resultat hängslen permanent . Generellt måste du bära hängslen under flera år och gå in för ett stort antal kontroller.

Överväganden

När man funderar på att skaffa vuxna hängslen , se till att faktor i kostnaden för eventuella förberedande operation som kan vara involverade . De flesta barn behöver inte detta förfarande eftersom deras munnar och käkar är flexibla . Som ett resultat , om de inte har tillräckligt med utrymme för sina tänder , en tandläkare kan sträcka ut sina käken så att den kommer att rymma dem . Däremot kan vuxna käke inte sträckas ut så här , så du kanske behöver ha tänder bort eller har din käke kirurgiskt ändras , som kan lägga flera tusen till tiotusentals dollar för att kostnaderna för ditt hängslen , beroende på din personliga orala situationen .

Missuppfattningar

Många vuxna tror att få tandställning är inte längre ett alternativ för dem . De tror att genom att försumma vården av sina tänder första gången , de inte längre har möjlighet till ett vackert leende. Men människor så gammal som 90 få tandställning och dra nytta av dem oerhört , eftersom de kan tugga sin mat bättre och kan även uppleva mindre matsmältningsbesvär .

Fördelar

En av de bästa sakerna med vuxna hängslen är att de har verkligen inte vara så dyrt . Om du har en relativt okomplicerad mun , kan din tandställning kostar ca $ 3. 000 . Det är dock mycket viktigt att få varje enskild faktor möjligt arbetat i den ekvationen , och du måste också vara beredd på nödsituationer . Arbeta med din tandläkare för att se till att vuxna hängslen kommer att fungera för dig ekonomiskt såväl som kosmetiskt och medicinskt .

Varning

Hängslen är en typ av kirurgiskt ingrepp , även om de tar mer tid än de flesta medicinska ingrepp. Som med alla medicinska drift, om du följer anvisningarna från din läkare noga , är du mindre risk att drabbas av problematiska komplikationer . Du måste dock vara ekonomiskt beredd att ta itu med potentiella problem. Om du inte har råd till något att gå fel , då du inte har råd med hängslen vid denna tid .

Previous:nothing Next:bra endodontist

Relaterade artiklar


 • bra endodontist
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • hur man har ett friskt leende
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com