bra endodontist

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-04-20
Endodontists specialiserade på akuta tand reparation . Dessa tandläkare är experter på den mjuka vikter som ingår inuti varje tand-nerven struktur , blodkärl och andra sådana känsliga material . Endodontists behandla tand skador och infektioner , samt bedriver rotfyllning och andra sådana kirurgiska ingrepp. Regelbundna tandläkare utför ofta endodontisk förfaranden , men specialister är tillåtna av lagstiftarna att slutföra mer komplexa operationer

Identification

En endodontist har avslutat tandläkarhögskolan tillsammans med ytterligare två år specialitet utbildning främst i att lära hur man bäst utför rotfyllningar och retreatments ( uppföljning operationer som reparerar tand olösta problem av originalet rotfyllning ) . Endodontists hantera allt som rör den komplexa massa som finns i varje tand . Endodontistry är en av nio specialiteter av American Dental Association . Vanligen endodontists anpassa sina rutiner för att integrera nya komplexa tekniken för att öka effektiviteten i förfarandet.

Betydelse

De flesta människor söker efter endodontists efter att ha upptäckt att de måste ha en rotfyllning . I andra fall Patienterna drabbas av en allvarlig tand infektion som kan kräva komplexa tandkirurgi att korrigera men inte tandersättningar . Andra tandläkare och kompetenta endodontists uppmana dessa specialister för att rädda utrotningshotade tänder som annars skulle behöva tas bort .

Funktioner

Tandläkare hänvisar ofta sina patienter till endodontists för rotfyllningar behövs i kindtänderna , som är utmanande tänder att trafikera . Tand skador orsakade av traumatiska händelser-som en sport skada-även måste ofta behandlas med endodontists för att skydda integriteten i pulpa . Tänder som har kostnader för upprepad skada från aktiviteter som slipning eller tugga på hårda föremål kan också repareras genom endodontists .

Funktion

Titta på kvalificerad endodontists som får betydande antal remisser från andra tandläkare i sitt område . Många endodontists förvärva magisterexamen utöver sin specialisering certifiering . Även om det i sig anger inte hög kompetens , det åtminstone visar att de har finslipat sina kunskaper . Sök efter endodontists som har förvärvat intyg från American Association of endodonti . De certifikat som de erbjuder är helt frivilligt , men det visar att tandläkaren i fråga utför på hög professionell standard.

Överväganden

När man har ett val mellan att se en vanlig tandläkare och specialist för en rotfyllning , det är vanligtvis bättre beslutsunderlag för att gå till endodontist . Specialister ta mer betalt för sina tjänster , men de har gått igenom kompletterande utbildning för att förebygga infektioner , genomföra komplexa tand operationer och undvika skador på känsliga nervvävnad som finns i varje tand . Skydda din långsiktiga tandhälsa .

Previous:nothing Next:hur man har ett friskt leende

Relaterade artiklar


 • hur man har ett friskt leende
 • bra endodontist
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com