om proteser

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-25
Proteser är tandersättningar för tänder som saknas , som en följd av att falla ut eller behöva dras . Proteser är vanligtvis bärs mest av äldre personer . De är vanligtvis konstruerade i metall och akrylharts , ett material som liknar plast . Proteser är inte permanent på insidan av munnen , och därför är avtagbara

Typer

Det finns två olika typer av proteser : partiella proteser och fullständig ( även kallad " omedelbar " ) proteser . Partiella proteser ta över platsen för ett par saknade tänder , medan färdiga tandproteser , föga förvånande , ersätta varje tand i munnen . De är både avtagbar och gjort av akryl och metall .

Betydelse

Proteser bärs av personer som har förlorat en del eller alla sina tänder , vanligtvis från karies , tandlossning eller skada . Anledningen till proteser är att gynna en persons utseende , eftersom tänderna bidra till att stödja ansiktsmusklerna. Utan hjälp av proteser stödja dessa muskler , skulle ansiktet sag och göra en person verkar äldre än sina år . Proteser också äta ( särskilt tugg ) och att tala mycket lättare .

teorier /Spekulationer

Proteser måste tas om hand precis som naturliga tänder gör . De bör borstas två gånger dagligen för att ta bort kvardröjande matrester samt plack bygga upp . Borstning är ett bra sätt att förhindra permanenta fläckar uppstår också . Det är viktigt för mun hälsa . Tandborstar med mjuka borst arbeta fantastiskt för rengöring proteser , men det finns också tandborstar som är speciellt utformad för personer med proteser .

Förebyggande /Lösning

Det finns flera sätt att undvika att få tandlossning eller karies , som båda är saker som leder till att behöva få proteser , oavsett om de är helt eller delvis . Tandtråd tänderna varje dag, begränsa intaget av söta läskedrycker , borsta tänderna minst två gånger om dagen med en tandkräm som innehåller fluor , och besöka tandläkaren var 6 månader för en rutinmässig rengöring och checkup utnämningen .

Överväganden

Det finns vissa nackdelar med att ha proteser . De tar definitivt ett tag att vänja sig , vilket inte är förvånande eftersom du skulle ha en helt ny uppsättning tänder i munnen . Personer med proteser har ofta tal frågor när de vänja sig vid dem . Sår och andra irritationer munnen också kan inträffa med proteser ( dessa orsakas ofta av att inte eliminera dina proteser tillräckligt eller inte rengöra dem ordentligt ) .

Previous:nothing Next:vad gör partiella proteser ut ?

Relaterade artiklar


 • hur man har ett friskt leende
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • tandblekningsmedel & min bro
 • om Dental Labs
 • bra endodontist
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • om proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com