vad gör partiella proteser ut ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-24
För många människor kan partiella proteser vara en bra lösning på spridda tänder som saknas i hela munnen . Partiella proteser kan vara extremt naturtrogna och till och med omöjlig att skilja från dina naturliga tänder på observatörer. Men måste du också räkna in vad ryggen på proteser kommer att se ut för din egen kunskap och komfort

Funktion

partiella proteser är konstruerade för att hålla falska tänder på plats med sug och få stöd från din kvarvarande tänder på vardera sidan . Eftersom de flesta typer av partiella proteser är i stort sett om inte helt kosmetika, är det sätt att de ser extremt viktigt . Partiella proteser är avsedda att se ut som naturliga tänder .

Funktioner

partiella proteser kan vara tillverkade av nylon , plast , porslin eller metall . Tänderna i fråga är nästan alltid porslin eller en tuff , genomskinlig akryl eller plast . Resten av protes-stödnätverket-kan vara av plast eller nylon samt metall för att hålla den på plats . Partiella proteser kan tas bort när kommer i nästan alla fall .

Överväganden

När du funderar partiella proteser , kom ihåg att dessa inte är samma sak som tandimplantat . Även partiella proteser ser likadana ut som dina naturliga tänder medan de är i munnen , kommer de att agera inte är samma som naturliga tänder. Som ett resultat , kan de påverka hur du bita och tugga maten , eller du kanske måste ta bort dem medan du äter .

Typer

partiella proteser finns i en mängd olika stilar . " Flippers " ser ut precis som dina naturliga tänder och kan ha flera tänder la lätt om du förlorar mer senare , men de är de minst härdiga av gäng och chip mest lätt . Men med god skötsel dessa billiga partiella proteser kan ge intryck av att du har en frisk , en komplett uppsättning chompers år. Andra tandprotes kan göras helt i metall , vilket är bra eftersom de inte förlorar sin plats som tandköttet förändras över tiden . Dock kan dessa vara i stort sett synliga och kan fula , eftersom de innebär så mycket metal, så du kanske inte vill använda dessa på dina framtänder . Flexibel ram partiella proteser är förmodligen den bästa kamouflerade av dem alla . De är gjorda helt av plast-nylon blandning som används för att göra trafik koner och de inte använder något av metall för att hålla dem på plats , men ganska tunn , plast , gummi-färgade remsor .

Effekter

Om du är i första hand berörs med hur munnen ser ut , kan då partiella proteser för dig . Men du behöver komma ihåg att partiella proteser är inte samma sak som permanent tand implantat . De måste tas bort för rengöring , och större insatser kan behöva tas bort för att äta . Men ser så långt som går , så länge metallspännen på vissa modeller syns inte när du ler , då din partiella proteser kommer att vara nästan omöjlig att skilja från resten av din naturliga leende .

Varning

Innan du få ett par partiella proteser , få din tandläkare att bedöma resten av din munhälsa . Om du har andra tänder som är svaga eller har problem med tandköttet , kan du behöva dessa löst problem innan du får partiella proteser . Annars kan dina nya tänder förvärra faktiskt dina problem .

Previous:nothing Next:tandblekningsmedel & min bro

Relaterade artiklar


 • tandblekningsmedel & min bro
 • om Dental Labs
 • bra endodontist
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • hur man har ett friskt leende
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com