Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-23

Inledning

Det finns många kommersiella alternativ som finns på dagens marknad för tandblekning . Från band och brickor till specialiserade tandkrämer , tandkött och munvatten har många företag försökt ta en bit av tandblekning vurm . Dock är den mest effektiva behandlingen fortfarande behandlingsstolen vitare av din tandläkare.

Verktyg

Effekten av en tandblekning utförs av en tandläkare är i de verktyg som de använder . Den första av dessa är industriell styrka (15 till 35 procent ) väteperoxid gel . Tandläkaren kommer också att använda en sköld för att skydda tandköttet från skadliga effekter av själva gelen . Den sista viktiga verktyg för tandblekning är laserljus , vilket bidrar till att öka blekning effekten av peroxid gel .

Process

Processen för tandblekning börjar med skyddande gel eller bitar munnen . Dessa är noggrant placeras över alla områden i tandköttet som kan utsättas för den höga koncentrationen av väteperoxid . Tandläkaren kan också använda speciella klämmor för att hålla din mun öppen för att bättre komma åt ditt tandkött och tänder . När tandköttet har skyddats kommer tandläkaren tillämpa grundligt gel väteperoxid över ytan på tänderna . Gelen kommer att tillåtas att sitta på tänderna för en bestämd tid (beroende på hur svårt missfärgade tänder är ) , vanligtvis under ett speciellt ljus som bidrar till att öka blekning förmåga gelen . Efter gelen har haft tid att sitta , kommer tandläkaren skölj sedan ur patientens mun tills alla gelen har tagits bort . Processen kan upprepas några gånger , beroende på hur allvarlig och djupt fläckar är .

biverkningar

Eftersom tandläkare blekning skyddar tandköttet , kan det vara mycket säkrare än någon av de kommersiella produkter på marknad . På grund av den höga andelen av väteperoxid i gellösningen kan tillfälliga tänder känslighet vara en vanlig biverkning av kontor blekning besök .

kronor

Vissa typer av kronor eller fyllningar kan bli mer märkbar efter en tänder blekning . Detta gäller särskilt kronor eller fyllningar som installerats före slutet av 1990-talet. Detta beror på att fyllningarna tillgängliga vid den tidpunkten inte var lika vit som tänder nu kan bli efter en typisk vitare session . Men fyllning av dessa kronor och kan ersättas av nyare , mer vit implantat om färgen skillnaden stör dig .

Previous:nothing Next:göra tandborstar

Relaterade artiklar


 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • Oral-B eltandborste
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • historia : anestesiologi
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • om tandblekning produkt recensioner
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com