Kostnaden för ett guld tandkrona

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-12
Guld tandkronor kan vara en modeaccessoar eller ett riktigt tandvård nödvändighet . Om du hellre vill briljera din tandkronor än kamouflage dem , kan detta mousserande muntligt uttalande vara för dig . Men innan du börjar " blinging ut " ditt leende , att du förstår exakt vad förgreningar och kostnaderna för en guldkrona är .

Funktion

Kronor av något slag är utformade för att stabilisera och stödja dina tänder . De kan också hjälpa sköra tänder kvar tåliga och kan dramatiskt förlänga livet på en tand . Guldkronor åstadkomma allt detta , och är också en flashig uttalande .

Fördelar

Det finns vissa praktiska fördelar att få guldkronor , liksom . De passar bättre än någon annan typ av kronan, eftersom guld är mycket formbart . De är också omöjligt att chip , vilket gör dem mest hållbara typen av krona . Som ett resultat kan den totala kostnaden för en guldkrona vara mindre än andra sorter , helt enkelt eftersom de kräver så lite underhåll .

Överväganden

guldkronor definitivt kommer att stå ut , så du måste bestämma i förväg eller inte som är viktigt för dig . För närvarande guldkronor och " grillz "-falska tänder av guld och ädelstenar-är extremt populärt i vissa musikaliska kretsar . Men om du får en guldkrona , kommer det att bli en permanent del av din mun , så du måste bestämma om det är något du vill sticka ut om dig själv för resten av ditt liv . Del av kostnaden för en guldkrona är att det påverkar ditt utseende på ett mycket tydligt sätt .

Tidsplan

Komma guldkronor vanligtvis innebär två resor till tandläkaren kontor . Under det första besöket kommer tandläkaren göra ett avtryck av dina tänder och installera en tillfällig krona . En till tre veckor senare , kommer du tillbaka till din permanenta kronor installerat . Guldkronor varierar dramatiskt i pris , beroende på tandläkaren och eventuella extrafunktioner som du kan ha lagt till kronan . De kan kosta från flera hundra dollar upp till $ 3. 000 dollar per tand , med mer för kundanpassning.

Effekter

Effekterna av guldkronor är till stor del estetiska . Även om du får en bättre kvalitet krona om du får guld , kommer den största effekterna vara visuella . Ditt leende kommer att gnistra i ljuset , men tanden kan verka mörk eller matt i skugga eller mörker . Du kommer också njuta dramatiskt förbättrad tuggförmåga om du får guldkronor på kindtänderna .

Missuppfattningar

Eftersom guldkronor är så utbredd i modevärlden är det många som tänker på dem som tillfälliga tillbehör . Även om du kan få kronor bort , det är dyrt och smärtsamt . De är inte tillfälliga dekorationer utan fast inredning i munnen . Om du letar efter ett sätt uttalande du kan sätta i och ta bort efter behag , ska du få tillfälligt tak för tänderna istället .

Previous:nothing Next:hur man gör olja dra på tandhälsan

Relaterade artiklar


 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • hur man har ett friskt leende
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • bra endodontist
 • om gratis tandkliniker
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • och nackdelar med tänder implantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com