Vad innebär det att ha svullet tandkött ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-18
Gingivit är en mild form av tuggummi sjukdom i vävnaden som omger tänderna . Tänder som blöder när du borstar och tandtråd är ett primärt symptom på ginigivitis . Medan gingivit orsakar rött och svullet tandkött som kan blöder lätt , oftast i tandköttet inte ont . Om gingivit lämnas obehandlad kan tandköttssjukdomar bli värre orsakar tandkött avta och lämnar områden där bakterier kan växa och orsaka svåra skador . Parodontit sprider sig under tandköttet till vävnad och ben som stöder tänder . Även om dålig andedräkt och lösa tänder kan vara symtom på tandlossning , är det viktigt att erkänna de andra tecken och behandla tillståndet omedelbart .

Varning

Infektioner kan bli värre om svullet tandkött försummas så småningom kan leda till avancerad tandlossning och tandlossning . Röka och dricka kolsyrade drycker båda verkar öka risken för sjukdomar i tandköttet . Rökning torkar munnen , vilket ger bakterierna en torr miljö att frodas . Dricka stora mängder alkohol kan orsaka tandköttssjukdomar också . Rökning och alkohol leder ofta till uttorkning genom att minska produktionen av saliv , som behövs för att neutralisera bakterier och förhindra sjukdomar i tandköttet .

Förebyggande /Lösning

I de flesta fall är tandköttssjukdomar förebyggas . Munhygien är den överlägset bästa skyddet mot svullet tandkött och tandlossning . Regelbunden tandborstning och tandtråd , tillsammans med rutin dental checkups och äta en välbalanserad kost är nödvändiga steg för att hålla tandköttet friskt . Använd en mjuk borste tandborste om tandköttet blöder från tandborstning med styvare pensel . Eftersom en tandborste är den vanligaste grogrund för bakterier och skadliga bakterier , bör du byta till en ny tandborste varje månad .

Potentiella

smitta från svullet tandkött kan spridas till andra delar av kroppen genom blodomloppet om den inte behandlas som orsakar feber , hjärtinfarkt och även stroke. Sjukdomar , som sänker immunförsvaret , kan göra en person mer sårbara för sjukdomar i tandköttet genom att minska individens förmåga att bekämpa de bakterier som orsakar tandköttsproblem . Tandköttsproblem är ofta en bieffekt av att ta acetylsalicylsyra och andra receptbelagda läkemedel , som inte tillåter blodet att koagulera . Illasittande proteser kan också leda till svullet tandkött . Om det upptäcks tidigt nog , svullnad bör försvinna när problemet är löst .

kan tänka

Tandköttssjukdomar behandlas på olika sätt . Den tidigaste och mest icke-invasiv behandling är schemaläggning professionell tandvård städning mer än de vanliga två gånger per år . En annan icke-kirurgiska ingrepp, som görs under lokalbedövning innebär skrapa bort plack under tandköttet linje i tänderna . Om tandköttsproblem är kvar att försämras , kan operation krävas . I vissa fall är ben ympkvistar behövs för att ersätta ben och vävnad förstörs av tandlossning . Tissue transplantat tas från gommen används för att återställa vävnaden där tandköttet dragit sig tillbaka . Flap ingrepp ibland utförs för att lyfta tillbaka tandköttet och ta bort tandsten . Tandköttet är sedan monteras tätt runt tanden minskar risken att utveckla flera allvarliga hälsoproblem relaterade till bakterietillväxt och tandköttsproblem.

Missuppfattningar

Blödning och svullet tandkött är inte alltid tecken på tandköttsinflammation. Borsta tänderna för hårt kan orsaka tandköttet svälla också. Dock är tandköttssjukdomar troligtvis anledningen till att vissa människors tänder verkar få större när de blir äldre . Gum linjer avlägsnar sig från sjukdomar i tandköttet ger intryck av att tänderna är större , och rapporter uppskattar att cirka 50 procent av äldre vuxna har tandlossning .

teorier /Spekulationer

Färska studier tyder på att personer som lider av tandköttsproblem kan större risk för hjärt-kärlsjukdom och hjärtinfarkt. Gum sjukdom kan också ställa individer löper större risk för diabetes och luftvägssjukdomar. Annan forskning visar att barn till kvinnor med sjukdomar i tandköttet är sju gånger större risk att födas för tidigt eller på en lägre födelsevikt .

Expert Insight

Dental sakkunniga att tandlossning kan överföras från en person till en annan när familjemedlemmar förvara sina tandborstar tillsammans i samma behållare . Tandläkare rekommenderar att du sparar tandborstar separat i en ren och torr plats för att förhindra spridning luftburna bakterier . Förvara dem inte i en sluten behållare . Rengör tandborstar gång varje vecka genom blötläggning i ett antibakteriellt munvatten i några minuter . Skölj noga innan förvaring upprätt lufttorka naturligt .

Previous:nothing Next:hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta

Relaterade artiklar


 • om tandblekning produkt recensioner
 • om proteser
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • om Dental Labs
 • och nackdelar med tänder implantat
 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • bra endodontist
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • Oral-B eltandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com