framtänderna partiella proteser förändrade mitt liv

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-29
Min vän Frieda utbröt nästan av upphetsning efter hennes senaste resa till tandläkaren. Trots att hon höll fortfarande handen över hennes mun , som hon brukade göra på grund av saknade framtänder , kunde jag höra hennes ord genom hennes fingrar . " Jag älskar min tandläkare ! Han förändrade mitt liv! " . hon strålade

Betydelse

Frieda vana vid att alltid anka huvudet offentligt , saknar självförtroende hon behövde för att se folk i ögonen . Hon skulle också vara obenägen att le , speciellt om det betydde att öppna munnen . Hon ständigt gömde hennes mun med handen och anförtrodde hur människor ofta trodde att hon var dum , drogberoende eller lata eftersom hon saknade framtänder .

Funktion

Frieda brydde sig aldrig för äpplen eller majskolvar och fortfarande kan inte äta dem . Hennes framtänder partiella proteser huvudsakligen för utseende , även om hon sa det också hjälper henne bita av delar av mjukare livsmedel . Istället för att plugga en smörgås i den bakre delen av hennes mun , hon kan äta nu som en normal person , bita med sina framtänder .

Funktioner

När Frieda är för pinsamt att ta ut framtänderna partialprotes plattan för att visa någon , beskrev hon hur det är . Hennes har en rad med fyra tänder för att ersätta dem som saknas . Tänderna är anslutna till en platta , som sitter ordentligt fast på taket av hennes mun . De sidor av plattan har lite spännen som hakar runt kindtänderna så framtandsområdet partiella proteser stanna på plats . Hennes favorit funktioner i protesen plattan är att färgen matchar resten av hennes tänder och inga spännen är synliga framifrån . " De ser så verkliga , sade hon .

Överväganden

Frieda klagar vad en smärta framtänderna partiell plattan kan om hon håller den rekommenderade underhåll. När hon är ute sent eller övernattning någonstans , ignorerar hon ofta det faktum att hon är tänkt att ta med sig tallriken ut på natten . Hon får ofta typ av slappa om att lagra plattan ordentligt , även förlora behållaren hennes tandläkare gav henne för lagring och ofta glömmer att förvara dem i lite vatten. Till sin kredit , inte Frieda hålla plattan i direkt solljus och borta från värmekällor när det inte i munnen , precis som tandhygienist föreslagit.

Varning

Frieda är en helt ny kvinna med hennes framtänder partialprotes tallrik , men det tog lite tid för henne att vänja sig . Hon utvecklade sår i den första veckan eller så , som gick bort när hennes inre mun vant till enheten . Hon var också spotta när hon pratade , som skylten kan hindra tal och öka mängden saliv som produceras . Hon fortfarande vanligtvis håller handen över hennes mun , men jag märkte att hon börjar se folk i ögonen . Jag tror att jag även fångade hennes leende på en kille --- utan hennes fingrar blockera hennes nya framtänder .

Previous:nothing Next:vetenskap : hur är en tandborste gjort

Relaterade artiklar


 • om gratis tandkliniker
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • framtänderna partiella proteser förändrade mitt liv
 • tandblekningsmedel & min bro
 • hur påverkar tuggummi tandhälsan ?
 • Oral-B eltandborste
 • göra tandborstar
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • om tandblekning produkt recensioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com