göra tandborstar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-22
Former av tandborstar har hittats som daterats tillbaka flera årtusenden . Genom historien har tandborstar gjorts av träd grenar, ben och även piggsvin spolar . I modern tid har tandborsten utvecklats till ett vetenskapligt arbete av konst , tillåter människor att uppnå renare och friskare tänder och tandkött. Kärnan processen att göra tandborstar har förblivit detsamma , men med framsteg inom teknik, har dessa munhygien mekanismer utvecklats till moderna verktyg

Historia

Sedan början av den kända historien har människor använt objekt för munhygien . Den moderna tandborsten kan spåras tillbaka till 1400-talet , där människor i Kina använde hår från halsen på en gris bunden till en bambukäpp . Det var inte förrän 1780 då William Addis skapade den första massproducerade tandborste . Men i 1857 , var den första tandborste patenterad av det amerikanska patentverket , och namngivna HN Wadsworth som dess skapare . År 1955 var den första elektriska tandborste som uppfanns av DrPhilippe-Guy Woog .

Betydelse

Den moderna tandborsten har praktiskt taget upphört stora orala komplikationer bland många samhällen . Friskare tänder och tandkött har visats av akademin för allmän tandvård för att förhindra andra hälsofrågor uppstår . De stora tandborsten tillverkare gör tandborstar som är speciellt har designat borst . Crest Oral- B Pulsonic tandborste var utformade för att förhindra plack byggs upp genom att använda specialiserade borst med vibrationer . Med mjukare , finare borst , moderna tandborstar kan rensa bort fläckar utan att skada integriteten i tänderna .

Typer

Det finns tre huvudsakliga typer av tandborstar tillgängliga för massa allmänheten . Dessa inkluderar manuella tandborstar , elektriska tandborstar och sonic vård tandborstar . Manuell tandborstar är standard i munhygien och denna design har använts i århundraden för att rena tänder . Det finns olika grundläggande mönster inom denna tandborste , men den viktigaste funktionen är densamma . Elektriska tandborstar ta bort plack och bakterier mer effektivt än manuella modeller . Dessa modeller kan rotera borsten flera tusen gånger per minut , vilket ger dina tänder en grundlig rengöring . Borsten rotation kan vara i en cirkulär , sida till sida och counter- svängning sätt . Sonic vård tandborstar använda avancerade tand-rengöring teknik som främst baserar sig på din saliv . Genom att aktivera din saliv , är tandborsten med din saliv naturliga förmåga att borsta tänderna . Användningen av Sonic vågor och ordentlig borste rotation gör denna tandborste är det mest effektiva sättet att rengöra munnen .

Funktioner

Du kan identifiera en standard tandborste i sin långa plasthandtag . Stråna är tillverkade av mjuk nylon eller andra liknande syntetiska material. Gummi kan läggas till sidorna av borsten för att ge extra städning till ditt tandkött . För känsliga tänder kan tandborstar göras med extra mjuk borst , som håller tänderna rena utan att irritera dem .

Fördelar

De framsteg av munhygien genom tandborstar har bidragit till att hålla sjukdomar i tandköttet och andra orala förhållanden bildas eller försämring . Eftersom American Dental Association har utsett tandköttssjukdomar som en potentiellt större sak av hjärtsjukdom än rökning och även högt blodtryck . Tandborstar har nål-formade borst , som sedan avsmalnande genom en kemisk process . Detta gör att borsten vara just klippa och formas för ideala rengöring innan de placeras i plast , eller handtag.

Previous:nothing Next:naturliga tandblekningsmedel

Relaterade artiklar


 • naturliga tandblekningsmedel
 • natt mun vakter jämförelser
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • hur man bleka löständer
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • göra tandborstar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com