hur mycket kostar gingival ympning kosta ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-31
Gingival ympning är en process där hud från friska områden i munnen är bokstavligen sytt på delar av tandköttet som har dragit sig tillbaka eller ruttnat bort som en följd av tandköttsinflammation. Denna process är ganska smärtsamt och att vara ärlig , rent ut sagt äckligt. Det kan dock vara ett effektivt sätt att hantera ett allvarligt Periodontala problem så länge du är tillräckligt förberedda för effekterna och kostnaden för förfarandet

Funktion

Gingival ympkvistar är utformade för att reparera tandköttet . Om tandköttet drar sig undan från dina tänder , sedan dina tänder har mindre stöd och kommer att vara mer benägna att bli lös i munnen . De är också kvar utsätts för skadliga faktorer som orsakar karies och andra tandproblem . Gingival transplantat reparera tandköttet skada på samma sätt som hudtransplantation kan användas för att reparera skador från brännskador .

Betydelse

Eftersom gingival ympning är en något osäker process , kostnaderna är mycket svåra att uppskatta . Medan din mun är ett av de snabbast läkning delar av kroppen , skivning skinnet av en del och sy ihop den till en annan kan vara ganska osäker . Själva förfarandet kostar mellan $ 600 och $ 1000 per tand i de flesta fall , men det kan variera kraftigt beroende på vilken typ av eftervård krävs . I vissa fall finns flera operationer behövs för att få transplantaten att " ta ".

Tidsplan

Den helande på gingival ympning kan ta en hel del tid . Efter operationen är över , kan du uppleva några ganska svår smärta i upp till en vecka efteråt . Beroende på vilken typ av jobb du har, får smärtstillande hindra dig från att arbeta . Var noga med att faktor detta när du funderar på operation . Efter en vecka eller två , kommer din tandläkare att kunna avgöra om transplantaten ska arbeta eller om du kommer att behöva ytterligare kirurgi . I vissa fall kan du återställa om några veckor , medan det i andra kan det ta två till tre månader .

Överväganden

När du funderar på gingival ympning , se till att rådfråga din tandläkare om alternativ . Ibland om din situation är inte svår , kan du fördröja behandling på obestämd tid genom att vidta andra åtgärder för att stärka och skydda tandköttet . Men det innebär också att ditt försäkringsbolag inte kan betrakta operation vara nödvändig, i vilket fall du kan få betala ur egen ficka och genomföra betalningen av högre premier på grund av operationen .

Effekter

Gingival ympning kan dramatiskt förbättra hälsan för munnen . När det är äntligen över , har du starkare tänder , vilket kan sänka din tandläkare räkningar kraftigt över tiden . Du måste dock vara mycket flitig i följande alla instruktioner från din muntliga kirurg efter förfarande för att saker och ting att fungera korrekt. Om du inte bryr dig om dina tänder under läkningsprocessen , då kan du hamna sämre än du var innan .

Förebyggande /Lösning

Det bästa sättet att undvika att betala det höga priset på gingival ympning är att ta riktigt bra hand om dina tänder innan det finns ett problem . Gingival ympning kostar tid och pengar på olika sätt , så om ditt tandkött ännu inte är i dåligt skick eller din tandläkare har rekommenderat dig att använda tandtråd mer aggressivt eller göra andra saker för att " härda " tandköttet , följ anvisningarna . De ytterligare tre till fem minuter tillbringade varje natt kommer att vara väl värt att undvika stor smärta i munnen och plånboken att tandköttet ympning kommer att ge dig .

Previous:nothing Next:mun vakter och hängslen

Relaterade artiklar


 • hur fungerar protesen lim ?
 • om tandsköterska verktyg
 • som uppfann krön blekning strips ?
 • och nackdelar med tänder implantat
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • naturliga tandblekningsmedel
 • natt mun vakter jämförelser
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com