justerbar nattvakt

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-10
Om du någonsin haft problem knyter eller slipning tänderna när du sover , du är nog ganska bekant med dentala vakter . De kan fruktansvärt obehagligt och obekvämt , ofta känsla som om du har en munfull av plast . Har dock en relativt ny utveckling inom dentalbranschen lett till något som kallas en justerbar nattvakt

Identification

Justerbar nattvakter finns i princip dentala vakter är variabla eller anpassas till en persons mun . De är mycket mindre betungande än din vanliga " hästskoformad " eller figursydda vakter som passar längs helheten av dina tänder . Till skillnad från dessa skrymmande modeller har justerbara nattvakt två bett kuddar som är placerade mellan de bakre tänderna på vardera sidan om munnen och är sammankopplade med en tunn rem som löper längs nedre delen av tandköttet . Varje bita pad har fyra hack som gör att du justera vakten för att passa din mun specifikt .

Funktion

Vanligtvis människor som lider av TMJ ( käkleden disorder) , TMD ( temporomandibular disorder) , bruxism ( tandgnissling eller knyta ) eller en neuromuskulär störning av liknande slag kan använda en justerbar nattvakt för att lindra några av problemen i samband med dessa sjukdomar , som flagning eller sprickbildning i tänderna , minskar deras yta emalj och även lossa en tand . Förekomsten av denna vakt faktiskt kommer att skapa en fjärdedel till en centimeter mellanrum mellan övre och nedre tänder , förebygga potential slipning eller knyta .

Funktioner

När du placerar bita kuddar mellan tänderna på båda sidan av munnen , kommer de att stanna på plats av vad som kallas " naturlig vävnad retention , " som din underläpp kommer att hålla den främre remmen på plats och kinderna och tungan kommer att hålla hålla bettet kuddar säker . Du behöver inte bita ner på enheten . Egentligen är det rekommenderat att du undvika detta-inte på grund av bettet kuddar är oförmögna att motstå påfrestningar , men det skulle motverka syftet med skyddet .

Överväganden

Samtidigt som dessa justerbar nattvakter kan hjälpa en person med knyta slipning, de ensamma är inte svaret . De flesta som använder en justerbar nattvakt måste ge lite uppmärksamhet för det "naturliga " positioneringen av sina käken , vilket innebär att de behöver lära sig att slappna av musklerna runt munnen . Det kan vara svårt att omvandla denna avkoppling från vakna till sömn, men denna typ av övergång är inte ovanligt .

Fördelar

Trots den huvudsakliga användningen av en justerbar nattvakt är att hjälpa en person med deras slipning och bet , inte produkten kommer med andra förmåner . Tillsammans med bättre komfort generellt du känner i din käke och mun, har många människor noterat en förbättring i deras natten andas ( detta inkluderar inte snarkning ) , en förändring i sina sovande hållning och en minskning av spänningen längs baksidan av nacken .

Previous:nothing Next:natt mun vakter jämförelser

Relaterade artiklar


 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • och nackdelar med tänder implantat
 • hur fungerar protesen lim ?
 • historia : anestesiologi
 • om tandblekning produkt recensioner
 • Oral-B eltandborste
 • bra endodontist
 • hur man har ett friskt leende
 • om Dental Labs
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com