låg profil nattvakter

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-26
En låg profil nattvakt är en typ av munskydd som arbetar för att skydda tänderna från att krossa eller mala tillhopa , som ofta kallas bruxism . Vakten passar bakåt i munnen och möjliggör separation i käkbenet. Låg profil nattvakter bärs särskilt för barn och de med mindre munnar när de sover för att förhindra ytterligare skador på emaljen på tänderna

Funktion

Människor med neuromuskulär sjukdom som orsakar dem att bita och slipa sina käkar kan orsaka onödig förslitning på sina tänder . Overgrinding av tänderna kan också orsaka lossna och förstöra tandimplantat , kronor och fyllningar , vilket resulterar i fler resor till tandläkaren för att betala för dyra tandskador . Låg profil nattvakter används vanligtvis på natten när barn eller vuxna är mindre medvetna om att de slipning sina tänder . Vakten är vanligtvis gjord av plast eller akryl och är placerad i bakre delen av munnen mellan de båda tänder . finns det oftast en remsa framför som möjliggör enkel borttagning

Typer

Det finns vanligtvis två typer av låg-profil nattvakter . Några vakter täcka hela uppsättning tänder för att förhindra inte bara slipning utan även klicka och knöt . Andra , tjocka vakter kan placeras på baksidan kindtänderna , som är mer bekväm på käken . Några låg profil munnen vakter också komma i smakvarianter , som mynta och kanel . Låg profil vakter är olika standardstorlekar , som ofta innehåller en flik som täcker tänderna för att erbjuda mer stöd till dem med större mun storlekar .

Tidsplan

låg profil nattvakter skall placeras inne i munnen vid sänggående och avlägsnas på morgonen . För små barn som kan knyter eller slipa sina tänder under dagen eller medan de tar tupplurar , kan skyddet bäras hela dagen . Över tid kan obehandlad bruxism , särskilt i barndomen , leda till mycket allvarliga fysiska problem såsom domningar och smärta , sjukdomar axel och kronisk ryggvärk senare i livet .

Överväganden

De flesta låg profil nattvakter är utformade för små kvinnor eller barn som har en mindre tand ram och mun . För vuxna och män som har stora jawlines , en standard eller medelstora och stora nattvakt bör bäras i motsats till den låga profilen , annars skada eller kvävning kan uppstå . Du bör först söka råd från en tandläkare eller ortodontist innan du använder någon form av vakt på ett litet barn . Långvarig användning av något tandskydd kan påverka den totala tillväxten och utvecklingen av tänder och käke . De flesta låg profil nattvakter kostar $ 70 till $ 80 och är ENGÅNGSFLASKA . När du inte använder din nattvakt , placera den i en desinficerande behållare .

Effekter

Bruxism också kan öka känsligheten i munnen och tandkött , vilket kan kännas särskilt när du äter och dricker varmt och kallt föremål . Vakten hjälper till att hålla Cementum , de omgivande rötter och tandköttskanten friska runt tänderna , förhindra ytterligare känslighet och tandköttsproblem. Iklädd en låg profil nattvakt bidrar till att minska risken för slipning på emaljen av tanden och förbättrar andningen och nacke hållning , lindrar smärta och tryck i huvudet och eliminerar spänningshuvudvärk. Låg profil nattvakter kan även bäras under vissa former av ansträngande fysisk aktivitet såsom brottning , bågskytte , lerduveskytte och andra sporter där du kan clinch tänderna .

Previous:nothing Next:Hur uppstår en tandvärk ?

Relaterade artiklar


 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • om tandblekning produkt recensioner
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • hur fungerar protesen lim ?
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • hur man hittar en bra tandläkare
 • Hur uppstår en tandvärk ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com