mun vakter och hängslen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-31
Om du har barn i hängslen och barn som spelar en kontakt sport är en mun vakt en kritisk del av sportutrustning . Men hängslen själva kan göra en mun vakt obekväm , så en ung idrottare kan frestas att lämna den utanför planen . American Dental Association identifierar potentiella risker för tandhälsan i rugby , fotboll , ishockey, gymnastik , fotboll och volleyboll . Om du lägger hängslen för idrottaren, risken för allvarliga skador på grund av ett slag i ansiktet ökar

Funktion

munnen vakter agera för att skydda ett barns käke och tänder under spel . Mouth vakter pad tänderna och käken samt ge stöd för ansiktet eller huvudet . De minskar risken för trasiga eller förlorade tänder . Och de skyddar munnen från rivsår från hängslen

Typer

Det finns tre typer av munnen vakter . från hyllan , så kallade " bita och koka " och skräddarsydd . Från hyllan är de billigaste alternativet, men också det svåraste att passa bekvämt , särskilt under hängslen . Bite och koka är just det-du koka munskydd för att mjuka upp den och sedan bita det att ha det mögel sig till tänderna . Dessa är ett bra alternativ jämfört med en enkel , från hyllan sorten . Det bästa alternativet är dock anpassade vakt . Dessa mun vakter , ofta som din tandläkare , är dyra , men garanterat sitter bekvämt. Om du bär skyddet ofta är kostnaden per slitage minimal .

Fördelar

Du behöver skydda din mun och käke från några konsekvenser. Och om du har tandställning , skyddar en mun vakt från någon laceration till innerfoder i munnen som kan uppstå från att ens en mindre bula . Hängslen själva få skydd också minimera akuta ortodontiska utnämningar till nytt cement trasiga apparater som har fördrivits under en praxis eller spel .

Överväganden

Du behöver ta hand om din mun vakt som du gör din tandställning. Det är en apparat som placeras i munnen , så det kräver regelbunden rengöring. Borsta den varje dag och skölj med munvatten . Och en gång i veckan , tvätta med tvål och vatten . Lämna den inte i solen , eftersom det material den är tillverkad av kommer ofta smälter i direkt solljus. Har din tandläkare eller ortodontist kontrollera din mun vakt under din vanliga rengöring för slitage . Du vill vara säker på att det är att skydda din hängslen på lämpligt sätt. Ersätta en mun vakt som har hål , verkar sliten eller börjar att riva.

Expert Insight

Få din ortodontist rekommendation om en munskydd. Många har dem på kontoret i lokala team färger . Och åsikterna går isär bland ortodontister om huruvida en specialanpassade monteras munskydd är det bästa alternativet . Huvudproblemet med ett anpassat tandskydd är att dina tänder är flyttar runt , så sex månader efter det tandskydd är gjort , kan det inte passar så bekvämt . Men det finns allmän enighet om att ett tandskydd är nyckeln till skydd under kontakt, speciellt om du har tandställning .

Previous:nothing Next:hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad

Relaterade artiklar


 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • bra endodontist
 • Oral-B eltandborste
 • natt mun vakter jämförelser
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • hur man har ett friskt leende
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • om vikande tandkött
 • tandimplantat kostnader
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com