natt mun vakter jämförelser

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-09
Natt munnen vakter är enheter bärs i munnen på natten för att hålla tänderna och /eller käken i en viss position . Dessa enheter är vanligen tillverkade av flexibla material seg och tjäna en rad olika syften . Några måste ordineras av en tandläkare eller ortodontist , medan andra är tillgängliga över disk eller via Internet

Funktion

De två vanligaste funktionerna för skydd natt mun är att förebygga tandgnissling och snarkning . Tandgnissling är ett kroniskt problem där en person tecknar sin käke och skift tänderna fram och tillbaka mot varandra under sömnen . Tandgnissling kan orsaka bryta käken smärta vaket , och kan också leda till permanent tand skador . Ett munskydd håller tänderna från vidrör varandra gör det omöjligt att slipa tänderna . Snarkning är inte en tand problem , men har man funnit att särskilt konstruerad munnen vakter kan förhindra snarkning hos vissa personer. Munnen vakt håller käken i ett sådant läge att hålla i svalget och i näsgångarna mer öppen , så att luft kan flöda mer fritt genom näsa och mun .

Typer

Det finns tre grundläggande typer av mun vakter . Den första typen är främst avsedd för att förebygga idrottsskador . Denna typ av vakt kan komma i två eller tre mun storlekar , men det finns inget sätt för den som skall monteras för att matcha någon individs tand mönster . Även avsedd för att förhindra sport spelare från skada sina tänder , har vissa människor försökt att använda dem för att förebygga tandgnissling , med mycket begränsad framgång . Den andra typen av vakt kallas värme och mögel . Det kan också köpas över disk , men den är avsedd att värmas upp i kokande vatten och sedan formas till en enskild tänder . Denna typ av vakt är främst avsedd för att förebygga tandgnissling , men det finns vissa modeller ( oftast bara finns utomlands ) avsedda för snarkning också. Många människor tycker att de åtminstone i viss mån effektivt . Den tredje typen av vakt är endast tillgänglig med ett recept bilda en tandläkare eller läkare , och måste skräddarsys för patienten . Dessa enheter är de mest effektiva, men är också ganska dyra .

Funktioner

Skräddarsydda munnen vakter är utformade för perfekt passform patentet mun . Dessa typer av skydd är exakt monterade att hålla käken i önskad position . De tenderar också att vara ganska tålig och lättstädad. Ofta kommer också att ha små hål i fronten för att göra det möjligt för patienten att andas genom munnen . Värmen och mögel typ av vakter passar ganska bra , men är inte alls lika exakt som en anpassad monterad enhet . De brukar också snabbt slits ut och måste ersättas var 3 till 6 månader

Storlek

Over-the- counter munnen vakter brukar komma i tre storlekar: . små , medelstora och stora . Därför kommer de passar bra för vissa människor , men för andra kan de inte , vilket kan resultera i ökat obehag . Endast skräddarsydda enheter kan förväntas utgöra en perfekt passform , och så för en del patienter kommer att vara det enda praktiska alternativet .

Överväganden

De viktigaste överväganden är kostnaden kontra effektivitet . För dem med relativt små problem kan den värme och mögel sort bra. Man bör dock hålla i minnet att det kommer att bli nödvändigt att köpa en ny varannan månad , och denna kostnad kan lägga upp med tiden .

Varning

Om du har ett kroniskt problem , eller en som är allvarligt smärtsamma eller störande , bör du alltid konsultera en tandläkare eller läkare snarare än att försöka lösa problemet på egen hand . Om kostnaden är ett problem , diskutera detta med läkaren också , och be henne yttrandet någon over-the-counter rättsmedel du funderar på .

Previous:nothing Next:Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?

Relaterade artiklar


 • om proteser
 • om Dental Labs
 • Oral-B eltandborste
 • natt mun vakter jämförelser
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • om tandblekning produkt recensioner
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com