om komplikationer efter tandimplantat

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-03
Tandimplantat ser precis ut som riktiga tänder och är permanent . De har flera fördelar jämfört med traditionella proteser och broar, inklusive kosmetiska utseende , komfort och bekvämlighet. De förhindrar också benförlust och tandköttet drar sig tillbaka som brukar uppstå när tänder saknas . Men vissa människor upplever betydande komplikationer , så alla som funderar på tandimplantat måste välja en tandläkare med en nästan perfekt framgångar inom detta område

Identification

Tandimplantat börjar med ett ankare stav , oftast titan som opereras är inbäddat i käken . Detta görs vanligtvis under lokalbedövning, och efteråt , en väntetid på upp till sex månader krävs medan benet växer runt ankaret . Den person som kan bära tillfällig protes under denna tidsperiod . Nästa , en titan distansen post läggs till, även om det ibland detta steg är kombinerad med den första . Slutligen är en metall protes med en keramisk beläggning fäst med skruvar . Implantat kan ersätta valfritt antal tänder och är permanenta konstruktioner .

Typer

Den vanligaste komplikationen är ständiga smärtan , från irriterande till försvagande . Detta kan helt enkelt vara en följd av långsam läkning , oftast bara drabbar ena sidan av munnen . Tandläkaren får tillämpa bakteriedödande lösningar och förskriva antibiotika för att förebygga infektion eller utrota en mild infektion , tillsammans med antiinflammatoriska läkemedel och receptbelagda styrka analgetika vid behov .

Betydelse

Mycket mindre vanliga fall kan kirurgi resultera i en sinus -infektion eller smärta kan orsakas av en mer allvarlig infektion i tandköttet eller ben . Smärta kan också orsakas av titan ankare komprimera benet , eller tjänsten kan vara för nära en nerv . I dessa fall brukar tandläkaren kommer att ta bort ankaret staven och sätta in den igen senare , om möjligt . Ibland kan en tandläkare nicks den nerv som går genom käkbenet , vilket kan orsaka smärta och domningar . Smärtan försvinner oftast inom en relativt kort tid , men det domningar kan ta flera månader att gå bort , och kan även vara permanent .

Effekter

Ibland kan en tand implantat fortfarande lös eftersom benet inte växer tätt runt den . Dessutom kan tandköttssjukdomar har förstört tillräckligt omgivande struktur att det finns för lite ben för implantat för att hantera den stress som tuggar . Dessutom, om en persons biter inte är korrekt i linje , kan extra press placeras på implantatet under tugga , som kan orsaka den att spricka .
I ytterst sällsynta fall , kan personen är allergisk mot titan .

Överväganden

tandimplantat är nästan alltid skönare än proteser , men de kräver omsorgsfull skötsel och rengöring . Eftersom tandköttet inte passar som tätt runt implantatet eftersom det skulle runt en naturlig tand , är chansen att inflammation högre än vanligt. Den enskilde kommer också att behöva besöka en tandläkare för professionell rengöring flera gånger per år

Förebyggande /Lösning

För att undvika komplikationer bör arbetet utföras av en specialist-en protetikern , oral kirurg eller parodontolog . Den person som överväger tandimplantat ska göra forskning på mängden uppleva denna tandläkare har och andelen framgångsrika arbete som utförts , och om några klagomål har lämnats in . Familjen tandläkare kan ge tips om hur man gör detta , och kan arbeta med specifika specialister som är kända för att vara högt ansedda .

Previous:nothing Next:Hur fungerar en Waterpik arbete ?

Relaterade artiklar


 • om Dental Labs
 • hur man bleka löständer
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • om proteser
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • Oral-B eltandborste
 • om gratis tandkliniker
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • om tandblekning produkt recensioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com