om tandsköterska verktyg

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-30
Tandsköterska verktyg hjälper tandläkaren i hennes rutiner . Det finns olika typer av tandsköterska verktyg som regelbundet används , vardera med en unik syfte . Förstå de olika instrument som används kommer att hjälpa dig veta vad tandsköterska gör och hur detta kommer att påverka dina tänder . Om du har en unik tänder komplikationer , i vetskap om olika typer av tandvård redskap hjälper dig att avgöra om de ska använda olika verktyg i ditt förfarande

Betydelse

Dental assistenter är nödvändiga eftersom de hjälper tandläkaren under intensiv och ofta tidskrävande förfaranden . Utan tandsköterska , skulle det vara svårt för tandläkare att utföra sitt jobb efter bästa hans förmågor . Många av de tandsköterska verktyg, såsom sugslangen , hålla munnen ren och torr så att tandläkaren kan ha optimal visning under förfarandet .

Typer

Det finns tre huvudtyper av tandsköterska verktyg som du kommer att se regelbundet . Den första av dessa är också en av de mer ökända instrument , sugslangen . Sugslangen används för vakuum saliv samt tänder partiklar som tandläkaren är borrning på . Slangen kan din mun för att hålla sig torr och tydligt från allt skräp så att tandläkaren har en optimal drift utrymme .
Den andra typen av tandsköterska verktyg är luft-vatten spruta . Detta verktyg används för att injicera en liten ström av vatten i små områden av munnen när tandläkaren kräver det . Många gånger är detta verktyg används för att bryta sig loss små bitar av tand så att de kan vara sugs bort .
Slutligen är det hög volym " sugen " en större version av sugslangen , som huvudsakligen används under hålrum avlägsnande och andra förfaranden där stora bitar av tanden tas bort. Detta verktyg är effektiva i att hålla visningsområdet klar för tandläkaren , samt förhindra kvävningsrisk från stora skräp flyter på baksidan av din mun .

Funktioner

Mest tandsköterska verktyg består av samma teknik och ändamål . Det huvudsakliga syftet med de flesta tandsköterska verktyg är att ta bort eventuellt skräp , oavsett om det flingor av tänder eller saliv , och hålla visningsområdet klart så tandläkaren exakt kan utföra proceduren utan distraktioner . Sug , vatten och luft används i huvudsak tandsköterska verktyg . Även om tandsköterska har sin egna verktyg , måste hon känna till hela den uppsättning av instrument tandläkaren kommer att använda under hela förfarandet.

Missuppfattningar

Tandvårdare verktygen inte bestå av övningar eller något annat invasiva verktyg . De är reserverade för legitimerad tandläkare och ska endast användas av dem som har deltagit i utbildning för sådana förfaranden . Medan tandsköterska verktyg är viktiga i ett muntligt förfarande , de är ganska lätta att använda . Dental assistenter behöver inte gå på college och få en 4-årig examen att driva sina verktyg , men måste de delta i gymnasiet eller yrkesskola att förtjäna sitt tandsköterska intyg eller Associate's Degree

Fördelar

. Den största fördelen med tandsköterska verktyg är att hjälpa stöd tandläkaren under hela förfarandet. Utan dessa verktyg skulle tandläkaren inte kan utföra förfarandet på grund av överskjutande skräp och saliv . Tandsköterska verktyg inte bara möjligt för tandläkaren att säkert utföra proceduren är att de håller patienten säkert genom att hålla saliv och skräp kommer in i svalget , vilket kan orsaka kvävning .

Previous:nothing Next:hur man ger upp på en läsk missbruk

Relaterade artiklar


 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • historia : anestesiologi
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • hur påverkar tuggummi tandhälsan ?
 • hur man väljer protes implantat
 • om vikande tandkött
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • Oral-B eltandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com