om vikande tandkött

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-26
Vikande tandkött resultera i exponering av rötter av tänderna tillsammans med förlust av tandköttet . Vikande tandkött sker inte över en natt . Eftersom det ofta tidiga varningstecken som leder upp till vikande tandkött , kan munhygien förhindra vikande tandkött . Om det är för sent för att förebygga , misströsta inte , eftersom det finns behandlingar som är tillgängliga för reparation av vikande tandkött

Identification

vikande tandkött kan erkännas hemma . Du kanske märker att utrymmena mellan dina tänder har blivit större . Dina tänder kan se längre . Ofta vikande tandkött är ett resultat av gingivit , eller inflammation i tandköttet . Denna nästan alltid resulterar i blödningar . Kontrollera din tandborste eller sjunka efter tandborstning och sköljning för att se om det finns någon rosa eller röd färg . Om ditt tandkött blöder konsekvent på tandtråd , är detta också ett tecken på tandköttsinflammation . Kontrollera om ditt tandkött ser rött och svullet. Dålig andedräkt är också ett tecken på tandköttsinflammation . Ilningar i tänderna är också ofta ett tecken på vikande tandkött . Slutligen, om dina tänder känns lös , detta är en annan avgörande tecken på att tandköttet drar sig tillbaka .

Funktion

Orsakerna till vikande tandkött kan identifieras till ett antal källor . Vikande tandkött är oftast ett resultat av någon underliggande sjukdom såsom tandlossning eller gingivit . Först över tandborstning kan slita bort emalj i tandköttskanten resulterar i tandköttet förlust . För det andra , inte tandtråd eller otillräcklig tandtråd kan orsaka vikande tandkött beror på bakterier sitter mellan tänderna . Bakterierna äter så småningom bort på benet . Tredje kan tandlossning , inflammation i vävnaderna kring tänderna , vara en orsak till vikande tandkött . Fjärde , kronisk användning av snus mellan läpparna och tänderna har varit känt för att orsaka vikande tandkött som gör rökning . Femte , muntliga smycken har nyligen satts i samband med vikande tandkött . Sjätte , får dåligt anpassade tänder också vara en orsak till tandlossning . Slutligen kan vikande tandkött vara ett resultat av tandagnisslan .

Varning

Obehandlad vikande tandkött kan ha ett antal negativa följder . Över tiden, eftersom bakterierna stagnerar på tänderna , mellan tänderna och i tandköttskanten , kommer fickor form mellan tänderna och tandköttet . Eftersom dessa fickor blir större , kommer tänderna lossna och så småningom kan falla ut . Senaste medicinska bevis har föreslagit att gingivit är förknippat med hjärthälsa . Obehandlad tandköttsinflammation har en inverkan på blodtryck, kolesterol och kranskärlssjukdom .

Förebyggande /Lösning

För att kontrollera din vikande tandkött , börja med att använda en mjuk tandborste och borsta tänderna efter måltid och före sängdags . Det är absolut nödvändigt för personer med vikande tandkött att använda tandtråd regelbundet . Besök tandläkaren minst två gånger om året. Vissa tandläkare rekommenderar mer frekvent rengöring för tandköttsinflammation patienterna så ofta som var 3 månader . Om dina tänder är känsliga på grund av rot exponering från din vikande tandkött , kan tandläkaren använda ett tänder okänsliggöra agent . Om dina vikande tandkött orsakas av tänder slipning , du tandläkare kommer att rekommendera en nattvakt . Om felaktigt anpassade tänder eller kronor är den skyldige , du tandläkare kommer att föreslå reparationer av din inredning eller tänder struktur . För de mest allvarliga vikande tuggummi fall kommer patienten remitteras till en parodontolog som kan kirurgiskt tillämpa ympkvistar som täcker den exponerade roten av tanden.

Expert Insight

I de flesta fall kan vikande tandkött styras med bra hem munhygien . Korrekt tandborstning och tandtråd kan förhindra vikande tandkött . Om du röker, sluta. Om du bär muntliga smycken , ta bort den .

Previous:nothing Next:låg profil nattvakter

Relaterade artiklar


 • om Dental Labs
 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • tandimplantat kostnader
 • natt mun vakter jämförelser
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • hur att bleka tänderna naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com