vad gör partiella proteser kosta ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-16
Partiella proteser kan vara svaret till att återställa din friskt leende .
partiella proteser , eller som tandläkare kärleksfullt beskriver dem , " simfötter , " är billigare än dentala implantat och ett effektivt sätt att lösa tand problem som orsakas av förlust av tänder . Patienter som inte är kandidater för broverk väljer ofta partiella proteser />
Betydelse partiella proteser finns i tre huvudtyper ; konventionella , semi-precision och precision . Billigast är konventionella partiella proteser . Dessa hålls på plats av klämmor , som griper om naturliga tänder. Den knäppen hålla den partiella protesen på plats för att tugga , svälja och andra normala åtgärder mun . Den näst dyraste är semi-precision partiella proteser . Dessa använder samverkande komponenter , som ger en snävare passform än konventionella deltonerna. De gör detta med en förlängning som passar med ett kompletterande avsnitt om en befintlig tand eller krona. Dyraste är precision partiella proteser . Dessa har samverkande komponenter konstruerade för mycket höga toleranser , vilket ger bästa passform för alla .

Effekter

Kostnaden för partiella proteser kommer förmodligen variera från $ 500 till $ 1000 . Kostnaden beror mycket på om ytterligare arbete är inblandade, som kronor och extraktioner . Placeringen av din tandläkare är också en faktor , liksom vilka typer av material du och din tandläkare väljer att använda. Polymer proteser är dyrare än plast tänder , till exempel , och olika typer av metall kan också ha en inverkan på kostnaderna . Flex deltonerna tillverkad av ett flexibelt akryl kosta från $ 700 till $ 1. 300 .

Överväganden

Den primära nackdelen med konventionella partiella proteser är att metallknäppen är synliga, om än bara något . Detta minskar deras estetiska värde . Fördelen med precision och semi-precision partiella proteser är att de inte visar någon metall , och avser att blanda med din kvarvarande tänder . Tryck även på de mer jämnt på intilliggande tänder än konventionella deltonerna , vilket gör dem mer bekväma .

Funktioner

partiella proteser är helt avtagbar . Beroende på typ , de är av metall och rosa plast eller akryl , och har motsvarande saknade falska bifogade tänder . De anordningar med underliggande form metall ram exakt till din återstående naturliga tänder . Vissa partiella proteser är gjorda helt i plast eller en flexibel akryl .

Varning

Även om partiella proteser är gjorda av beständigt material , är de fortfarande utsatta för slitage och kan gå sönder eller slits ut .
tiden , kan partiella proteser måste ersättas . Den goda nyheten är att knäppe, och i vissa fall plast, kan repareras , beroende på paus . Partiella proteser kan vara upp till fem år, med normalt slitage. Kostnader för reparation är minimal jämfört med den ursprungliga kostnaden för enheten .

partiella proteser bör kontrolleras var sjätte månad eller så , eftersom även små problem med tänderna kan utvecklas till viktiga frågor om de går på för alltför lång .

partiella proteser behöver också ibland rebaseras . Kostnaderna för dessa tjänster kan ingå i det ursprungliga avtalet eller läggas till senare. Var noga med att fråga om kostnaderna för anpassning , reparationer och uppföljning innan du skriver något .

Potentiella

Effekterna av saknade tänder inte bör underskattas . Ensam, tandlossning kan göra att kvarvarande tänder för att ändra läge och i slutändan skada mun vävnad . Det kan också leda till ansikte och läppar att bågna och störa tal . Med en partiell protes kommer att förbättra ditt utseende , gör det möjligt att tugga normalt och äta en större variation av livsmedel , skydda mot förlust av dina naturliga tänder och förhindra eller hjälpa TMJ frågor ( käke problem ) .

Previous:nothing Next:hur du kan trösta munnen efter att få tandställning

Relaterade artiklar


 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • historia : anestesiologi
 • hur man bleka löständer
 • hur man har ett friskt leende
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • och nackdelar med tänder implantat
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • om Dental Labs
 • bra endodontist
 • justerbar nattvakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com